Použitie adaptérov pre myš v konzolových hrách Microsoft nebude blokovať, je to na rozhodnutí vývojárov

Oficiálna podpora pre hranie s klávesnicou a myšou na konzole Xbox One bola potvrdená ešte pred dvomi rokmi, no dodnes sa objavujú len jej náznaky a použiteľnej implementácie sme sa zatiaľ nedočkali.

Pre konzoly ale existujú špecializované adaptéry, ktoré dokážu interpretovať vstupy z klávesnice a myši alebo je dokonca možné siahnuť priamo po sete, ktorý kombinuje gamepad klávesnicového typu a tradičnú myš.

Ide o bežné príslušenstvo a adaptéry sa dajú pomerne jednoducho zohnať a hlavne bez obáv používať. Príkladom sú kúsky XIM 4, CronusMax alebo set HORI Tactical Assault Commander Pro One.

Ich majitelia napríklad v FPS hrách získavajú badateľne vyššiu presnosť pri mierení, čo sa hráčom s tradičným gamepadom prirodzene nepáči. S rozšírením popularity hier ako PlayerUnknown’s Battlegrounds tak narastajú aj obavy, že takéto zariadenia rivalom poskytujú neférovú výhodu.

S otázkou, či Microsoft proti tomu plánuje zasiahnuť sa preto obrátili na Mika Ybarru, korporátneho viceprezidenta hernej divízie.

Súvisiacie články

Ten hráčov príliš nepotešil, nakoľko jasne povedal, že povolenie alebo zakázanie takýchto zariadení je čisto v kompetencii tvorcov konkrétnych hier. Microsoft do toho nezasahuje, nakoľko existujú situácie, kedy sú podobné zariadenia opodstatnené – napríklad ich používajú ľudia s postihnutím, ktorí by sa do hrania inak nemohli pustiť.

Existujú však aj hry, kde sa do boja proti sebe môžu zapojiť konzoloví a počítačoví hráči. Príkladom je Gears of War 4, kde bol počas minulého roka práve za týmto účelom pridaný multiplatformový režim. Ide však o voliteľnú možnosť a pokiaľ má niekto pocit, že „PCčkári“ majú príliš veľkú výhodu, jednoducho sa tu nezapojí.

Náš tip
Gears of War 4 – nasledovník série v skvelej forme | Recenzia

Zdroj: MSPU

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.