Plnohodnotného vylepšenia pre Xbox One X sa dočkajú ďalšie hry z Xbox 360

Najnovšia a zároveň najvýkonnejšia konzola z dielne Microsoftu, Xbox One X, ponúka svojim majiteľom pri hraní starších hier pre Xbox One, či Xbox 360 značné vylepšenia, aj bez priamej podpory a zásahu zo strany tvorcov.

Okrem benefitu, kedy sú hry načítavané rýchlejšie, ide hlavne o plynulejší chod a viditeľne lepšie grafické spracovanie, čo je badateľné najmä v tituloch s dynamickým rozlíšením a variabilným snímkovaním.

Keď sa k tomu pripočíta implementácia automatického 16x anisotropického filtrovania, hry aj bez priamej aktualizácie na 4K rozlíšenie vyzerajú lepšie. Nestojí za tým nič iné než skutočnosť, že konzola má k dispozícii omnoho výkonnejší hardvér.

Pri jej uvedení na trh ale Microsoft oznámil, že niektoré hry vydané pre Xbox 360 dostanú bezplatné aktualizácie aby z konzoly Xbox One X dokázali vyžmýkať maximum, rovnako ako to je prípade množstva titulov vydaných pre pôvodnú konzolu Xbox One.

Súvisiacie články

Pomocou aktualizácii niektoré staré kúsky skutočne dostali podporu natívneho 4K rozlíšenie, režim HDR a ďalšie grafické vylepšenia. Ide napríklad o hry Mirror‘s Edge, Assassin‘s Creed, The Elder Scrolls IV: Oblivion, Halo 3, Gears of War 3, či Fallout 3. Hráči si ale všimli, že od uvedenia konzoly na trh podobné vylepšenia akosi prestali vychádzať a zatiaľ bolo plnohodnotne vylepšených len 7 kúskov.

Marketingový riaditeľ pre konzoly Xbox ale prostredníctvom Twitteru informoval, že vylepšení sa postupom času dočkajú aj ďalšie hry z čias Xbox 360. Neuviedol však žiadne ďalšie podrobnosti o tom, kedy, ani ktoré presne hry dostanú „Xbox One X Enhanced“ aktualizáciu.

Náš tip
Takto vyzerá výstup z Xbox One X na starom CRT televízore

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.