Portál zariadení dostane s príchodom Fall Creators Update viacero noviniek

Ďalšia veľká aktualizácia pre Windows 10, Fall Creators Update, bude už čoskoro sprístupnená a okrem množstva vylepšení pre bežných používateľov so sebou prinesie aj nejaké tie novinky pre vývojárov, či tých najnáročnejších. Microsoft prostredníctvom oficiálneho blogu pred pár dňami oznámil, že s príchodom aktualizácie zmenami prejde aj takzvaný „Portál zariadení“.

Ide o rozhranie, ktoré je na možné otvoriť v prehliadači a vzdialene tak spravovať smartfón, počítač, či iné zariadenie so systémom Windows 10. Funguje to buď v rámci rovnakej siete alebo cez pripojenie pomocou USB kábla. Portál zariadení sa dá využiť napríklad na inštaláciu aplikácií, sledovanie a správu procesov, prehliadanie súborov a množstvo ďalších vecí, ktoré využijú skôr pokročilý používatelia.

Medzi ohlásenými vylepšeniami je možnosť zvoliť polohu a regionálne nastavenia zariadenia, a vďaka tomu v aplikáciách otestovať funkcie, ktoré využívajú GPS alebo na základe polohy prispôsobujú obsah. Použiteľné je to však len pre aplikácie, ktoré využívajú Windows API. Ostatné nebudú virtuálnu zmenu schopné zaregistrovať.

Aktualizovaný mal byť aj diagnostický nástoj USBView, ktorý je teraz možné spúšťať aj cez „Portál zariadení“. Rovnako tak pribudol nástroj Streaming Install Debugger, pomocou ktorého je možné testovať funkčnosť streamovania dát pre aplikácie a hry.

Súvisiacie články

Platforma UWP totiž umožňuje, aby vývojári svoju aplikáciu vytvorili tak, že pre spustenie vyžaduje len časť z celkových dát. Používateľ tak nemusí čakať na stiahnutie celého objemu dát a pracovať môže začať omnoho skôr. Na začiatku sa stiahne to najnutnejšie a zvyšok dát sa dosťahuje na pozadí, počas toho, ako používateľ reálne pracuje s aplikáciu. Prostredníctvom nástroja Streaming Install Debugger je možné vyskúšať, či všetko funguje správne, ešte pred zverejnením aplikácie do obchodu Windows Store.

Náš tip
Windows Store aplikácie bude možné vyskúšať aj bez inštalácie

Pre počítače bola taktiež pridaná sada testovacích nástrojov, ktoré sa týkajú platformy Mixed Reality Portal vo Windows 10. Nástroj 3D View umožňuje vyskúšať správanie headsetov pre virtuálnu a rozšírenú realitu a ich interakciu s okolitým svetom. Sekcia Frame rate zase umožňuje sledovať, či je daná aplikácia dostatočne optimalizovaná a dosahuje dostatočnú snímkovú frekvenciu.

Zdroj: Microsoft

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.