MojWindows

Nakoľko do dokončenia pripravovanej aktualizácie Fall Creators Update zostáva už len pár mesiacov, aktívne vývojárske práce sa momentálne nachádzajú v poslednom štádiu. To znamená, že pozornosť sa presúva z implementácie nových funkcií a vylepšení na celkovú prípravu systému v podobe odstraňovania chýb, optimalizácie a revíziu kódu. Ide o typický postup vývoja nových verzií operačného systému Windows, ktorá prebieha podľa plánov.

Hoci sa do formálneho dokončenia aktualizácie ešte stále môže objaviť niekoľko menších vylepšení, žiadne veľké prídavky, či zmeny by už nastať nemali. Microsoft interne začal zostavy systému kompilovať vo vetve označenej ako „rs3_release“, čím začali posledné prípravy na dokončenie aktualizácie Fall Creators Update. Finálne verzie predošlých dvoch aktualizácií Anniversary Update a Creators Update pochádzali z vývojárskych vetiev „rs1_release“ a „rs2_release“, a v tomto duchu Microsoft naďalej pokračuje.

K Insiderom by takmer finalizované testovacie zostavy mali doraziť v nadchádzajúcich týždňoch. Akonáhle bude Microsoft s niektorou z nich spokojný, začne pre ňu vydávať kumulatívne aktualizácie, čo bude jasným znamením, že aktualizácia bola formálne dokončená.

sťahovanie aktualizácií

Hoci celkovo ide vývoj Fall Creators Update časovo podľa plánov, Microsoft bol nútený posunúť niekoľko očakávaných funkcií až do ďalšej aktualizácie zatiaľ známej len pod kódovým označením Redstone 4. Prišli sme o funkciu Timeline, ako aj Cloud Clipboard a aktualizácia Fall Creators Update sa tým efektívne zmenila na menšiu ako bolo pôvodne očakávané. Okrem si toho si vývojári nechali pomerne široký priestor na manévrovanie, keďže aktualizácia má byť dokončená v septembri, no distribúcia sa podľa vyjadrení zástupcov Microsoftu môže zdržať až do novembra.

Fall Creators Update toho pre Windows 10 našťastie stále prinesie požehnane. Ide napríklad o vylepšenia pre OneDrive, Story Remix, funkciu My People, nové dizajnové prvky Fluent Design, vylepšený prehliadač Microsoft Edge, či viacero všeobecných vylepšení, ktoré používatelia ocenia. Vývojári už mimochodom pracujú na spomínanej veľkej aktualizácii Redstone 4, o ktorej sa bližšie informácie dozvieme už čoskoro.

OneDrive on demand

26.07.2017

+