Dell EMC prichádza s novou generáciou serverov PowerEdge pre softvérom definované dátové centrá

Dell EMC uviedol na trh novú generáciu serverov PowerEdge, ktorá je optimalizovaná pre softvérom definované dátové centrá. Nové servery umožňujú organizáciám vytvoriť ľahko rozšíriteľnú, automatizovanú a bezpečnú platformu pre tradičné aj pre cloudové aplikácie. Ide už o 14. generáciu radu serverov Dell ECM PowerEdge, ktoré sú navrhnuté pre podporu IT transformácie podnikov. Servery Dell ECM PowerEdge pre tento účel predstavujú vhodné riešenia vďaka škálovateľnej architektúre, inteligentnej automatizácii a vysokej úrovne bezpečnosti.

Sú optimalizované pre využitie najmodernejších technológií, vrátane nových procesorov Intel Xeon Scalable alebo protokolu non-volatile memory express (NVMe). Nové portfólio serverov tiež zákazníkom pomôže pri zavádzaní softvérom definovaných dátových úložísk a hyperkonvergovanej infraštruktúry. Okrem 12-krát vyššej priepustnosti vstupno-výstupných dátových operácií sľubuje aj o 98 % kratšiu odozvu databázy v klastroch VMware v SAN, o 58 % rýchlejšiu migráciu virtuálnych strojov, aj možnosť využiť 6-krát viac NVMe diskov a 5-krát viac flash diskov.

Dell u noviniek vyzdvihuje jednoduchú administráciu, vďaka zabudovania inteligentnej automatizácii, ktorá dokáže správcov odbremeniť od rutinných činností. K tomu sa pridáva vylepšená správcovská konzola OpenManage Enterprise a rozšírený Dell Remote Access ovládač pre jednoduchšiu orientáciu v rozhraní, či proaktívne a prediktívne technológie ProSupport Plus a SupportAssist pre rýchlejšie riešenie technických problémov. Spoločnosť podľa vlastných slov nezabúda ani na potrebné bezpečnostné technológie.

Súvisiacie články

Servery využívajú napríklad technológiu Intel Boot Guard a umožňujú automatickú obnovu BIOSu. Vyššiu úroveň bezpečnosti poskytuje serverom aj nový nástroj OpenManage Enterprise v podobe virtuálnej konzoly. Systém Lockdown, unikátna funkcia serverov PowerEdge, zase pomáha zabezpečiť jednotlivé systémové konfigurácie od zlomyseľných alebo neúmyselných zmien a upozorňuje používateľov o akomkoľvek pokuse o zmenu systému.

Väčšina modelov serverov PowerEdge, ktoré sa dodávajú vo forme takzvaného racku aj bladu, sú už na trhu dostupné. Vybrané modely sa začnú predávať až v najbližších mesiacoch.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.