MojWindows

Dell EMC uviedol na trh novú generáciu serverov PowerEdge, ktorá je optimalizovaná pre softvérom definované dátové centrá. Nové servery umožňujú organizáciám vytvoriť ľahko rozšíriteľnú, automatizovanú a bezpečnú platformu pre tradičné aj pre cloudové aplikácie. Ide už o 14. generáciu radu serverov Dell ECM PowerEdge, ktoré sú navrhnuté pre podporu IT transformácie podnikov. Servery Dell ECM PowerEdge pre tento účel predstavujú vhodné riešenia vďaka škálovateľnej architektúre, inteligentnej automatizácii a vysokej úrovne bezpečnosti.

Sú optimalizované pre využitie najmodernejších technológií, vrátane nových procesorov Intel Xeon Scalable alebo protokolu non-volatile memory express (NVMe). Nové portfólio serverov tiež zákazníkom pomôže pri zavádzaní softvérom definovaných dátových úložísk a hyperkonvergovanej infraštruktúry. Okrem 12-krát vyššej priepustnosti vstupno-výstupných dátových operácií sľubuje aj o 98 % kratšiu odozvu databázy v klastroch VMware v SAN, o 58 % rýchlejšiu migráciu virtuálnych strojov, aj možnosť využiť 6-krát viac NVMe diskov a 5-krát viac flash diskov.

dellemc_per740

Dell u noviniek vyzdvihuje jednoduchú administráciu, vďaka zabudovania inteligentnej automatizácii, ktorá dokáže správcov odbremeniť od rutinných činností. K tomu sa pridáva vylepšená správcovská konzola OpenManage Enterprise a rozšírený Dell Remote Access ovládač pre jednoduchšiu orientáciu v rozhraní, či proaktívne a prediktívne technológie ProSupport Plus a SupportAssist pre rýchlejšie riešenie technických problémov. Spoločnosť podľa vlastných slov nezabúda ani na potrebné bezpečnostné technológie.

Servery využívajú napríklad technológiu Intel Boot Guard a umožňujú automatickú obnovu BIOSu. Vyššiu úroveň bezpečnosti poskytuje serverom aj nový nástroj OpenManage Enterprise v podobe virtuálnej konzoly. Systém Lockdown, unikátna funkcia serverov PowerEdge, zase pomáha zabezpečiť jednotlivé systémové konfigurácie od zlomyseľných alebo neúmyselných zmien a upozorňuje používateľov o akomkoľvek pokuse o zmenu systému.

Dell EMC PowerEdge R740 -

Väčšina modelov serverov PowerEdge, ktoré sa dodávajú vo forme takzvaného racku aj bladu, sú už na trhu dostupné. Vybrané modely sa začnú predávať až v najbližších mesiacoch.

26.07.2017

+