Creators Update sa momentálne nedá nainštalovať na zariadenia s procesormi Intel Clover Trail

Momentálne dostupná aktualizácia pre Windows 10 s názvom Creators Update sa ešte stále nachádza v štádiu aktívnej distribúcie k používateľom, no ako upozornil web ZDnet, v prípade vybraných zariadení sa čakanie poriadne natiahne. Aktualizácia totiž v súčasnom stave nepodporuje procesory Intel rodiny Clover Trail.

Podľa narastajúceho počtu sťažností od používateľov, končia pokusy o inštaláciu Creators Update na zariadeniach s procesormi Atom Clover Trail zobrazením chybovej hlášky „Windows 10 na tomto zariadení nie je podporovaný“. V sprievodných dokumentoch k aktualizácii síce neboli predmetné problémy s kompatibilitou spomenuté, no spoločnosť Acer na svojej stránke uviedla, že procesory Atom Z2760, Atom Z2520, Atom Z2560 a Atom Z2580 momentálne aktualizácia Creators Update nepodporuje, čo v praxi znamená, že jej inštalácia nie je možná. Situácia sa týka prevažne tabletov a počítačov 2v1 predávaných v rokoch 2013 a 2014, no napriek tomu je počet nespokojných používateľov značný.

Súvisiacie články

Acer dopĺňa, že Microsoft s výrobcami úzko spolupracuje na vytvorení potrebných ovládačov, ktoré by problémy odstránili. Do vyriešenia situácie budú pokusy o inštaláciu aktualizácie Creators Update blokované. Akonáhle bude všetko fungovať hladko, aktualizácia bude sprístupnená aj cez službu Windows Update. Ako dlho ale vytvorenie ovládačov potrvá je otázne.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.