MojWindows

Momentálne dostupná aktualizácia pre Windows 10 s názvom Creators Update sa ešte stále nachádza v štádiu aktívnej distribúcie k používateľom, no ako upozornil web ZDnet, v prípade vybraných zariadení sa čakanie poriadne natiahne. Aktualizácia totiž v súčasnom stave nepodporuje procesory Intel rodiny Clover Trail.

Podľa narastajúceho počtu sťažností od používateľov, končia pokusy o inštaláciu Creators Update na zariadeniach s procesormi Atom Clover Trail zobrazením chybovej hlášky „Windows 10 na tomto zariadení nie je podporovaný“. V sprievodných dokumentoch k aktualizácii síce neboli predmetné problémy s kompatibilitou spomenuté, no spoločnosť Acer na svojej stránke uviedla, že procesory Atom Z2760, Atom Z2520, Atom Z2560 a Atom Z2580 momentálne aktualizácia Creators Update nepodporuje, čo v praxi znamená, že jej inštalácia nie je možná. Situácia sa týka prevažne tabletov a počítačov 2v1 predávaných v rokoch 2013 a 2014, no napriek tomu je počet nespokojných používateľov značný.

Creators Update not supported

Acer dopĺňa, že Microsoft s výrobcami úzko spolupracuje na vytvorení potrebných ovládačov, ktoré by problémy odstránili. Do vyriešenia situácie budú pokusy o inštaláciu aktualizácie Creators Update blokované. Akonáhle bude všetko fungovať hladko, aktualizácia bude sprístupnená aj cez službu Windows Update. Ako dlho ale vytvorenie ovládačov potrvá je otázne.

18.07.2017

+