Funkcia Timeline umožní aplikácie obnoviť do stavu, v ktorom boli pri poslednom používaní

Windows 10 dostane s príchodom ďalšej veľkej aktualizácie Fall Creators Update zaujímavú funkciu Timeline (Časová os), ktorá používateľom umožňuje jednoduchým spôsobom obnoviť všetky otvorené aplikácie, rozpísané dokumenty, či prehliadané webové stránky presne do stavu, v ktorom boli pri poslednom používaní.

Microsoft tieto nové možnosti zabuduje priamo do prehľadu spustených programov „Task View“, kde sa bude okrem aktuálne bežiacich aplikácií zobrazovať aj predošlá aktivita – aplikácie a dokumenty, s ktorými používateľ pracoval v konkrétny deň.

Ten si ich môže rýchlo obnoviť, ako keby ich nikdy ani nevypol. Okrem lokálneho použitia v rámci jedného počítača to má navyše fungovať aj medzi rozdielnymi zariadeniami, kde je používaný rovnaký Microsoft účet.

Súvisiacie články

Používateľ sa môže napríklad na smartfóne so systémom Android pustiť do písania dokumentu, a následne v tom úplne prirodzene pokračovať na počítači s Windows 10. Ide teda aj o rýchly spôsob ako rozpracované projekty dostať z jedného zariadenia na druhé, a pritom sa netrápiť s prenášaním dát.

Možnosť pohodlne pokračovať v práci na inom zariadení bude štandardne fungovať pri prechode medzi zariadeniami s Windows 10, no vďaka integrácii do digitálnej asistentky Cortana, to bude možné používať aj pre vybrané Microsoft aplikácie na systémoch iOS a Android.

Microsoft to pritom s podobnými funkciami už pár krát skúšal. Cez Cortanu je napríklad možné obnoviť naposledy prehliadané webové stránky z jedného zariadenia na druhom. Práve Cortana bude zohrávať dôležitú úlohu aj pri funkcii Timeline, kedy používateľom zobrazí, v ktorých aplikáciách si môžu obnoviť stav z iného zariadenia a pokračovať tak v práci.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.