Pridanie natívneho blokovania reklamy zvažuje pre svoj prehliadač aj Microsoft

Po zverejnení informácií, že spoločnosť Google plánuje do svojho prehliadača Chrome pridať automatické blokovanie, sa ukázalo, že s touto možnosťou sa pohráva dokonca aj Microsoft v prípade prehliadača Microsoft Edge. V tom je momentálne možné reklamu blokovať pomocou inštalácie doplnku tretej strany.

Náš tip
Prehľad vylepšení, ktoré dostáva Microsoft Edge v aktualizácii Creators Update

Portál AdAge uviedol, že do diskusií o zabudovaní automatického blokovania sa zapojilo hneď niekoľko veľkých spoločností ako Microsoft, Google, Facebook, ako aj členov spolku Coalition for Better Ads.

Opäť sa spomína situácia, kedy nebude dochádzať k blokovaniu všetkých reklám, ako to býva v prípade doplnkov tretích strán, ale len o odstránení reklám, ktoré nespĺňajú podmienky. Ide o vyskakovacie okná s reklamou, videoreklamy s automatickým prehrávaním a podobné „otravné“ typy reklamy.

Súvisiacie články

Mechanizmy na blokovanie nevyhovujúcej reklamy by sa podľa výsledku rokovaní mohli do prehliadačov dostať ešte pred koncom tohto roka. Cieľom je odstrániť všetky rušíve elementy a zlepšiť tak používateľský zážitok pri prehliadaní webových stránok. Aktuálne majú byť v príprave dlhodobé plány ako tento cieľ dosiahnuť.

Zdroj: AdAge

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.