Windows 10 je podľa najnovších čísel používaný na viac ako štvrtine zariadení

Podľa najnovších štatistických údajov spoločnosti NetMarketShare je najnovší operačný systém od Microsoftu používaný už na viac ako štvrtine zariadení. Na hranicu 25% útočil už dlhšiu dobu, no až začiatkom tohto roka sa mu ju konečne podarilo presiahnuť s presným podielom 25,3%. Oproti posledným číslam z decembra tak dosiahol opätovný rast, tentokrát na úrovni približne 1%.

Hoci v mesačnom porovnaní ide o malý nárast, medziročne si Windows 10 polepšil výrazne. V januári 2016 dosahoval podľa údajov NetMarketShare len hranicu 11%. Obrovskej obľube sa naďalej teší aj Windows 7, ktorý si napriek ukončeniu predaja a distribúcie v zariadeniach, medziročne pohoršil len o 5%.

Súvisiacie články

Desiatka teda naďalej výrazne zaostáva za jasným favoritom, ktorým je s takmer dvojnásobným podielom 47,2% Windows 7. Na základe aktuálneho vývoja sa sedmička o svoju vedúcu pozíciu v dohľadnej budúcnosti naďalej obávať nemusí.

Medzi používateľmi je populárny aj staručký Windows XP, ktorý je nainštalovaný na 9,17% zariadení. Prvú štvorku najpoužívanejších operačných systémov uzatvára s podielom 6,9% Windows 8.1. Za ním nasledujú operačné systémy Mac OS a Linux.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.