Gmail obmedzí funkcie pri používaní v starých verziách Chrome, od decembra prejde do HTML režimu

Spoločnosť Google oznámila, že emailová služba Gmail obmedzí dostupnosť svojich funkcií pri prístupe zo starších verzií prehliadača Chrome. Situácia sa dotkne hlavne používateľov na operačných systémoch Windows XP a Windows Vista, kde bol ukončený vývoj, a ako posledná je dostupná verzia prehliadača s číslom 49. Gmail ale bude pre plnohodnotné používanie a prístup ku všetkým funkciám vyžadovať minimálne verziu 54.

Gmail bude ešte počas tohto roka fungovať v normálnej réžii aj na starších verziách prehliadača Chrome. Google ale upozorňuje, že používatelia budú náchylnejší na bezpečnostné riziká a nebudú mať prístup k novým funkciám emailovej služby. Od decembra 2017 sa Gmail na nepodporovaných verziách prehliadača (53 a nižšie) následne prepne do základného HTML režimu.

Súvisiacie články

Aby boli používatelia na pripravovanú zmenu upozornení s dostatočným predstihom, staršie verzie prehliadača začnú od 8. februára zobrazovať špeciálne upozornenie. Na prechod na nový operačný systém, prípadne aktualizáciu prehliadača tak používatelia budú mať takmer celých 8 mesiacov. Používateľom operačných systémov Windows XP a Windows Vista je dôrazne odporúčané prejsť na novšiu, podporovanú verziu systému Windows.

Zdroj: Google

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.