MojWindows

Spoločnosť Google oznámila, že emailová služba Gmail obmedzí dostupnosť svojich funkcií pri prístupe zo starších verzií prehliadača Chrome. Situácia sa dotkne hlavne používateľov na operačných systémoch Windows XP a Windows Vista, kde bol ukončený vývoj, a ako posledná je dostupná verzia prehliadača s číslom 49. Gmail ale bude pre plnohodnotné používanie a prístup ku všetkým funkciám vyžadovať minimálne verziu 54.

Gmail bude ešte počas tohto roka fungovať v normálnej réžii aj na starších verziách prehliadača Chrome. Google ale upozorňuje, že používatelia budú náchylnejší na bezpečnostné riziká a nebudú mať prístup k novým funkciám emailovej služby. Od decembra 2017 sa Gmail na nepodporovaných verziách prehliadača (53 a nižšie) následne prepne do základného HTML režimu.

Aby boli používatelia na pripravovanú zmenu upozornení s dostatočným predstihom, staršie verzie prehliadača začnú od 8. februára zobrazovať špeciálne upozornenie. Na prechod na nový operačný systém, prípadne aktualizáciu prehliadača tak používatelia budú mať takmer celých 8 mesiacov. Používateľom operačných systémov Windows XP a Windows Vista je dôrazne odporúčané prejsť na novšiu, podporovanú verziu systému Windows.

Zdroj: Google

06.02.2017

+