Ako vypnúť zobrazovanie priečinkov a súborov pre rýchly prístup vo Windows 10 | Návod

Windows 10 po inštalácii štandardne zobrazuje v Prieskumníkovi sekciu Rýchly prístup, ktorá združuje často otvárané súbory a priečinky. Používateľ sa tak nemusí zložito preklikávať cez svoj disk, aby mohol otvoriť niektorý z pravidelne alebo naposledy používaných súborov. Pre používateľov, ktorí pracujú dookola s tými istými súbormi, prípadne ich skladujú v rovnakom priečinku, ide o veľmi užitočnú vec.

No ak denne otvoríte stovky rozdielnych vecí, následkom čoho sa prehľad v Rýchlom prístupe veľmi frekventovane mení, stráca pre Vás táto funkcia zmysel. Možnosťou je aj to, že zariadenie zdieľate s viacerými ľuďmi, a nechcete, aby vedeli, s akými súbormi pracujete. Práve v takýchto situáciách príde vhod vedieť, že Rýchly prístup môžete upraviť tak, aby nezobrazoval najčastejšie otvárané priečinky ani nedávno používané súbory.

Windows 10 za najlepšiu cenu

Súvisiacie články

Ako vypnúť zobrazovanie priečinkov a súborov pre rýchly prístup vo Windows 10

  • Otvorte si Prieskumníka.
  • V navigačnom paneli kliknite na možnosť Zobraziť.
  • Na pravej strane ponuky kliknite na Možnosti a vyberte „Zmeniť možnosti priečinka a hľadania“.
  • Otvorí sa ponuka Možnosti priečinka, kde na spodnej strane pod položkou Ochrana osobných údajov odznačte dostupné položky.
  • Hotovo. Prieskumník už nebude zobrazovať prehľad vami najpoužívanejších zložiek a naposledy otvorených súborov.
  • V prípade, že by ste zobrazovanie chceli vrátiť naspäť, postup je totožný, akurát možnosti treba zaškrtnúť.

Windows 10 za najlepšiu cenu

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.