Dell Canvas – 27-palcový grafický tablet rivalom pre Surface Studio

Len týždeň po tom, čo Microsoft uviedol All-in-One počítač Surface Studio sa na konferencii Adobe MX prípravou podobného konceptu pochválila spoločnosť Dell. O zariadení vtedy neboli prezradené žiadne podrobnosti, no v plnej kráse malo byť prezentované na veľtrhu CES 2017.

Tento prísľub Dell naplňuje, a tak sa o záhadnom zariadení Dell Canvas konečne dozvedáme viac. Hoci Canvas s počítačom Surface Studio zdieľa niektoré prvky ako veľká dotyková plocha, optimalizácia pre použitie so stylusmi, či dokonca podpora kruhových ovládačov, tým podobnosť končí. Už toto však stačí na to, aby v oblasti tvorby videa, animácií, či dizajnu predstavoval pre Surface Studio konkurenta.

Canvas je v podstate grafický tablet, ktorý obsahuje 27-palcový dotykový IPS monitor so stranovým pomerom 16:9 a rozlíšením 2560 x 1440 bodov. Medzi ďalšie parametre obrazovky patrí kontrast 1000:1, jas 280 cd/m², 100% pokrytie farebného priestoru Adobe RGB a schopnosť rozoznávať 20 dotykov súčasne. Canvas je možné používať v úplne vodorovnej polohe, prípadne sa dá nakloniť v rozmedzí 40 stupňov použitím stojanu.

Prekvapiť môžu hrubé rámiky okolo dotykovej plochy. Určené sú na to, aby si tam používateľ mohol počas práce pohodlne položiť ruky. Navyše obsahujú magnetickú plochu pre odkladanie stylusu.

Súvisiacie články

Pre používanie je prostredníctvom mini-HDMI alebo mini-DisplayPortu potrebné pripojiť počítač, či notebook a ideálne aj monitor. Dell pritom sľubuje podporu ľubovoľného zariadenia s Windows 10. Konektorovú výbavu pripojeného zariadenia rozšíri USB-C, dvojica USB 3.0 portov a 3,5 mm jack.

Kruhové ovládače Dell označuje ako Totem a sú štandardnou súčasťou balenia. Pracuje sa s nimi tak, že sa položia na dotykovú obrazovku a pomocou ich stláčania, otáčania, či presúvania sú ovládané prvky v podporovaných aplikáciách. Využívať sa aktuálne dajú napríklad pri práci s aplikáciami od spoločnosti Adobe. Čoskoro by sa však ponuka podporovaných aplikácií mala rozšíriť o produkty spoločností Avid, Sketchable, Cakewalk a Solidworks. Dell Canvas sa má v predaji objaviť koncom marca za cenu na úrovni 1800€.

Zdroj: WindowsCentral

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.