Lenovo zverejnilo finančné výsledky za druhý fiškálny štvrťrok, odhalilo personálne zmeny

Spoločnosť Lenovo zverejnila svoje finančné výsledky za druhý fiškálny štvrťrok ukončený 30. septembra 2016. Za toto obdobie dosiahla obrat vo výške 11.2 miliardy dolárov, čo predstavuje medziročný pokles o 8%. Čistý príjem dosiahol 157 miliónov dolárov, čo je v porovnaní s minuloročnou stratou 714 miliónov dolárov jasný obrat k lepšiemu.

V segmente mobilných technológií Mobile Business Group (MBG), kam patria produkty značky Motorola a mobilné telefóny značky Lenovo, spoločnosť dosiahla za druhý fiškálny štvrťrok predaj v hodnote 2 miliardy dolárov, čo je medziročný pokles o 12%. Segment MBG vykázal stratu pred zdanením vo výške 156 miliónov dolárov.

Predaj v obchodnej skupine PC a Smart zariadení, ktorá zahŕňa PC a tablety, dosiahol sumu 7.8 miliardy USD, čo je medziročne pokles o 8 percent. Napriek tomu si Lenovo už 14. po sebe nasledujúci kvartál udržiava celosvetovo prvú priečku, čo sa trhového podielu týka, s hodnotou 21,5%.

Súvisiacie články

V skupine Data Center Group (DCG), ktorá zahŕňa servery, úložiská, softvér a služby, predaj v druhom fiškálnom štvrťroku dosiahol 1.1 miliardy. Opäť tak ide o medziročný pokles na úrovni 8%. Skupina DCG zaznamenala stratu pred zdanením vo výške 141 miliónov dolárov. Lenovo sa preto snaží tento segment naďalej posilňovať napríklad aj organizovaním školení, zmenou štruktúry predaja a vytváraním nových partnerstiev.

Do spoločnosti prichádzajú traja noví lídri

Lenovo taktiež oznámilo vymenovanie troch výkonných vedúcich pracovníkov, ktorí majú podporovať ďalšie napredovanie na ceste k vytvoreniu Device + Cloud spoločnosti. Kirk Skaugen prichádza ako výkonný viceprezident spoločnosti a prezident skupiny Data Center Group, Laura Quatela prichádza ako riaditeľka právneho úseku a senior viceprezidentka spoločnosti,  a v neposlednom rade  Dr. Yong Rui prichádza ako hlavný technický riaditeľ a senior viceprezident spoločnosti.

Vďaka týmto zmenám sa Gerry Smith, súčasný výkonný viceprezident DCG presúva na novú pozíciu,  kde využije svoje znalosti, skúsenosti a úspešné výsledky pri vedení Lenovo globálnych operácií a operácií pre kľúčové segmenty – PC a tablety.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.