MojWindows

Spoločnosť Lenovo zverejnila svoje finančné výsledky za druhý fiškálny štvrťrok ukončený 30. septembra 2016. Za toto obdobie dosiahla obrat vo výške 11.2 miliardy dolárov, čo predstavuje medziročný pokles o 8%. Čistý príjem dosiahol 157 miliónov dolárov, čo je v porovnaní s minuloročnou stratou 714 miliónov dolárov jasný obrat k lepšiemu.

V segmente mobilných technológií Mobile Business Group (MBG), kam patria produkty značky Motorola a mobilné telefóny značky Lenovo, spoločnosť dosiahla za druhý fiškálny štvrťrok predaj v hodnote 2 miliardy dolárov, čo je medziročný pokles o 12%. Segment MBG vykázal stratu pred zdanením vo výške 156 miliónov dolárov.

Predaj v obchodnej skupine PC a Smart zariadení, ktorá zahŕňa PC a tablety, dosiahol sumu 7.8 miliardy USD, čo je medziročne pokles o 8 percent. Napriek tomu si Lenovo už 14. po sebe nasledujúci kvartál udržiava celosvetovo prvú priečku, čo sa trhového podielu týka, s hodnotou 21,5%.

V skupine Data Center Group (DCG), ktorá zahŕňa servery, úložiská, softvér a služby, predaj v druhom fiškálnom štvrťroku dosiahol 1.1 miliardy. Opäť tak ide o medziročný pokles na úrovni 8%. Skupina DCG zaznamenala stratu pred zdanením vo výške 141 miliónov dolárov. Lenovo sa preto snaží tento segment naďalej posilňovať napríklad aj organizovaním školení, zmenou štruktúry predaja a vytváraním nových partnerstiev.

Do spoločnosti prichádzajú traja noví lídri

Lenovo taktiež oznámilo vymenovanie troch výkonných vedúcich pracovníkov, ktorí majú podporovať ďalšie napredovanie na ceste k vytvoreniu Device + Cloud spoločnosti. Kirk Skaugen prichádza ako výkonný viceprezident spoločnosti a prezident skupiny Data Center Group, Laura Quatela prichádza ako riaditeľka právneho úseku a senior viceprezidentka spoločnosti,  a v neposlednom rade  Dr. Yong Rui prichádza ako hlavný technický riaditeľ a senior viceprezident spoločnosti.

Vďaka týmto zmenám sa Gerry Smith, súčasný výkonný viceprezident DCG presúva na novú pozíciu,  kde využije svoje znalosti, skúsenosti a úspešné výsledky pri vedení Lenovo globálnych operácií a operácií pre kľúčové segmenty – PC a tablety.

05.11.2016

+