Ako si aktualizovať Microsoft Office 365 a Office 2013 | Návod

Predplatné Office 365 je u používateľov obľúbené aj vďaka tomu, že počas celej doby používania majú prístup k aktualizáciám, a to aj v prípade, že dôjde k vydaniu úplne novej verzie aplikácie Office. Aktuálne je cez službu Office 365 dostupná verzia Microsoft Office 2016. Aplikácie Microsoft Office 2013 a 2016 sa v počítači aktualizujú automaticky, vďaka čomu používateľom odpadajú starosti.

Väčšina z nás sa tak spolieha práve na automatické aktualizácie, no stále je tu možnosť, ako si aplikácie aktualizovať ručne bez čakania. Automatické aktualizácie sa totiž môžu zdržať, a tak je občas dobré overiť si, či Microsoft nepripravil niečo nové. Postup je úplne jednoduchý a funguje pre Office 2016 a aj Office 2013.

Otvoríme si niektorú z Office aplikácií, napríklad Word. Zvolíme položku Súbor -> Konto -> Aktualizácia balíka Office.

Z kontextovej ponuky Možnosti aktualizácie vyberieme možnosť Aktualizovať.

Súvisiacie články

Sprievodca vyhľadá dostupnosť novej verzie a v prípade, že je dostupná začne ich sťahovať.

Počas aktualizácie je možné s aplikáciami naďalej pracovať. V prípade, že je potrebné niektorú z aplikácií balíka Office vypnúť, sprievodca na to upozorní. Používateľovi dokonca pripomenie, aby si uložil rozpracované dokumenty.

Pokiaľ bola pre danú verziu Microsoft Office vydaná väčšia aktualizácia obsahujúca nové funkcie, používateľ je pri prvom spustení informovaný o novinkách. Aktualizácie ale vychádzajú často a väčšina z nich obsahuje len drobné úpravy a bezpečnostné opravy. V tomto prípade používateľ o novinkách informovaný nie je.

Zdroj: Microsoft

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.