MojWindows

Predplatné Office 365 je u používateľov obľúbené aj vďaka tomu, že počas celej doby používania majú prístup k aktualizáciám, a to aj v prípade, že dôjde k vydaniu úplne novej verzie aplikácie Office. Aktuálne je cez službu Office 365 dostupná verzia Microsoft Office 2016. Aplikácie Microsoft Office 2013 a 2016 sa v počítači aktualizujú automaticky, vďaka čomu používateľom odpadajú starosti.

Väčšina z nás sa tak spolieha práve na automatické aktualizácie, no stále je tu možnosť, ako si aplikácie aktualizovať ručne bez čakania. Automatické aktualizácie sa totiž môžu zdržať, a tak je občas dobré overiť si, či Microsoft nepripravil niečo nové. Postup je úplne jednoduchý a funguje pre Office 2016 a aj Office 2013.

Otvoríme si niektorú z Office aplikácií, napríklad Word. Zvolíme položku Súbor -> Konto -> Aktualizácia balíka Office.

office-365-aktualizacia-1

Z kontextovej ponuky Možnosti aktualizácie vyberieme možnosť Aktualizovať.

office-365-aktualizacia-5

Sprievodca vyhľadá dostupnosť novej verzie a v prípade, že je dostupná začne ich sťahovať.

office-365-aktualizacia-2

Počas aktualizácie je možné s aplikáciami naďalej pracovať. V prípade, že je potrebné niektorú z aplikácií balíka Office vypnúť, sprievodca na to upozorní. Používateľovi dokonca pripomenie, aby si uložil rozpracované dokumenty.

office-365-aktualizacia-3

Pokiaľ bola pre danú verziu Microsoft Office vydaná väčšia aktualizácia obsahujúca nové funkcie, používateľ je pri prvom spustení informovaný o novinkách. Aktualizácie ale vychádzajú často a väčšina z nich obsahuje len drobné úpravy a bezpečnostné opravy. V tomto prípade používateľ o novinkách informovaný nie je.

Zdroj: Microsoft

19.10.2016

+