Pavilion Wave a Elite Slice – miniatúrne počítače v podaní HPčka | IFA 2016

Spoločnosť HP predstavila dva nové počítače, HP Pavilion Wave a HP Elite Slice, ktorými chce ponúkať alternatívu ku domácim a kancelárskym počítačom tradičnej konštrukcie. Zameriava sa na malý kompaktný a kreatívny dizajn v kombinácii s potrebným výkonom.

HP Pavilion Wave – o 85% menší ako tradičný desktop

Tento počítač bol navrhnutý pre domácu zábavu, ale aj produktivitu a okrem výkonu tradičného stolového počítača prináša aj prepracovaný zvuk. Hlavným prvkom konštrukcie je trojuholníková forma s parabolickým reflektorom a integrovaným reproduktorom. Ten bol konštrukčne navrhnutý tak, aby do celej miestnosti prinášal 360° zvuk. Spomínaný reflektor umiestnený na vrchole počítača odráža zvuk do miestnosti vo všetkých smeroch a pôsobí aj ako vývod pre horúci vzduch.

HP Pavilion Wave je s rozmermi 17,29 cm x 16,81 cm x 26,13 cm o 85 percent menší než tradičný PC. Trojuholníkový dizajn ukrýva tri hlavné priestory pre komponenty: základnú dosku na jednej strane, pevný disk na druhej a chladenie na tretej. Chladenie využíva heatpipes pre odvod tepla od základnej dosky a grafickej karty von vrchnou stranou počítača.

Po stránke hárdverových parametrov v najvyššej konfigurácii nájdeme procesor Intel Core i7, 16 GB operačnej pamäte DDR4, HDD s kapacitou až 2 TB a SSD s kapacitou 128 GB. Konektivita je zaistená troma portami USB 3.0, jedným USB 3.1 typu C, HDMI, DisplayPortom, Ethernetom a nechýba ani 3,5 mm audio port. Pre náročnejších používateľov je k dispozícii aj voliteľná dedikovaná grafická karta AMD Radeon R9 M470. HP Pavilion Wave sa v predaji objaví od polovice septembra.

HP Elite Slice – modulárny minipočítač v podaní HPčka

HP Elite Slice je najmenší stolný počítač spoločnosti HP s rozmermi 16,51 cm x 3,5 cm x 16,51 cm, ktorý okrem minimalistických rozmerov prekvapí svojou modularitou. To znamená, že používateľ môže postupne pripájať moduly, ktoré rozšíria funkcie a časom možno aj výkon tohto minipočítača. Pripomíname, že s modulárnym minipočítačom to na trhu pred časom skúšala napríklad aj spoločnosť Acer.

Súvisiacie články

Novinka od spoločnosti HP je určená do pracovného prostredia, o čom hovoria aj dostupné funkcie. K dispozícii je totiž čítačka odtlačkov prstov, softvér pre ochranu citlivých dát, sebaobnovovacia ochrana na úrovni BIOSu, či mikrofóny s funkciou potláčania okolitého šumu. V ponuke bude aj špeciálna verzia Elite Slice for Meeting Rooms optimalizovaná pre telefonovanie prostredníctvom Skype for Business a ďalším softvérom pre konferenčné miestnosti. Navyše bude vybavená špeciálnym ovládacím panelom, odkiaľ bude možné spustiť konferenčný hovor len jediným tlačidlom.

Základný modul obsahuje všetky potrebné výpočtové komponenty. Nájdeme tu procesor Intel Core až i7 generácie Skylake, maximálne 32 GB operačnej pamäte typu DDR4 a klasický pevný disk s kapacitou 500GB alebo 256 GB SSD. Konektorová výbava ponúkne dvojicu USB 2.0, USB-C, 3,5 mm audio port, DisplayPort, HDMI a Ethernet.

Čo sa týka samotných modulov, k dispozícii bude napríklad modul s optickou mechanikou,  360-stupňovými reproduktormi Bang & Olufsen alebo modul pre bezdrôtové nabíjanie smartfónov. Ponuka sa má časom samozrejme rozširovať. Na pripájanie modulov slúži konektor HP Slice Connector, ktorý je podobný USB-C, no slúži len na pripájanie a nič iné. HP Elite Slice bude v predaji od októbra.

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.