VLC prichádza ako univerzálna aplikácia pre Windows 10

Populárny prehrávač VLC, ktorý je známy tým, že dokáže prehrať snáď každý video formát pod slnkom sa rozhodol využiť podobu univerzálnej aplikácie pre Windows 10. V novej verzii 2.0.0 je zatiaľ dostupný pre počítače a smartfóny, no na tieto zariadenie nebude dlho limitovaný. Vývojári totiž prisľúbili podporu pre Xbox One a headset pre rozšírenú realitu HoloLens. VLC tak bude možné používať na všetkých týchto zariadeniach, bez obmedzení funkčnosti alebo extrémnych zmien rozhrania.

Univerzálna aplikácia prináša moderné rozhranie spolu s vychytávkami systému Windows 10 ako sú živé dlaždice, notifikácie, prepojenie s Cortanou, či dokonca podpora pre funkciu Continuum. Nájdeme v nej všetky štandardné funkcie, ktoré ponúka bežná desktopová verzia. Pod kapotou je však pridaná podpora DirectX 11.1 funkcií pre prehrávanie zvuku a videa, čo by sa malo odraziť na nižšej spotrebe energie pri používaní na prenosných zariadeniach, ako aj hladkom prehrávaní 4k videa.

Súvisiacie články

Nechýba ani mód obraz v obraze, audio a video knižnice, alebo čierna farebná schéma.  Zatiaľ ide o beta verziu, a tak sa kde-tu môžu objaviť drobné problémy a nedostatky. Vývojári napríklad upozorňujú, že zatiaľ chýba podpora pre prehrávanie DVD/Bluray a TV tunery. Pokiaľ chcete vyskúšať VLC pre Windows 10, nájdete ho vo Windows Store pomocou tohto odkazu.

Zdroj: VLC

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.