Centrum akcií dostane nový dizajn | Build 2016

S letnou aktualizáciou Windows 10 Anniversary sa na novom operačnom systéme objaví niekoľko zmien. Jedna z nich sa bude týkať aj Centra akcií, ktoré prejde grafickými zmenami dokonca aj na mobilnej verzii. Tá totiž bude vyzerať identicky ako desktopová.

Taktiež bude Centrum akcií fungovať prostredníctvom služby cloud, čiže používateľ bude môcť rušiť oznámenia na viac ako jednom zariadení súčasne. Predstavme si to na príklade ľubovoľného oznámenia, ktoré používateľ zruší na svojom desktope a to isté oznámenie zároveň zruší aj na svojom smartfóne. O túto funkcionalitu používatelia žiadali od samotného uvedenia Windows 10 na trh.

Nové Centrum akcií bude fungovať aj na Android smartfónoch prostredníctvom hlasovej asistentky Cortana. Používateľ teda nemusí nevyhnutne vlastniť Windows smartfón, aby mohol rušiť oznámenia na svojom desktope, či notebooku. Centrum akcií taktiež bude disponovať widgetmi a dlaždicami, do ktorých môžu vývojári vložiť svoju kreativitu a napr. vložiť do aplikácie o počasí animáciu predpovede počasia.

Súvisiacie články

Používatelia sa teda môžu v lete tešiť na množstvo noviniek nielen na PC, ale aj na mobilnú platformu. Nepredbiehajme ale udalosti, pretože je dosť možné, že spoločnosť Microsoft opäť nesplní svoje sľuby, ktorých je tento rok opäť veľké množstvo.

Zdroj: winbeta

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.