Microsoft: zlúčenie pobočiek prináša nové možnosti, zákazník získa viac podpory

Dnes sme sa v hlavnom meste zúčastnili stretnutia so zástupcami spoločnosti Microsoft, ktorí nám priblížili, aké zmeny prinesie nedávne zlúčenie českej a slovenskej pobočky pre samotnú spoločnosť, jej zamestnancov, ale hlavne koncového zákazníka. O tom, že Microsoft pobočky zlučuje pod jednotné pražské vedie sme písali začiatkom júla. Dôvodov prečo k tomu došlo bolo niekoľko. Najhlavnejší je ten, že Microsoft hľadá spôsoby ako poskytovať čo najlepšie služby pre obidva spomínané trhy, ktoré si sú veľmi blízke. Ďalším dôvodom je zvýšenie sily a pozície pobočky v rámci Microsoftu.

Predstavená bola okrem iného aj vízia ďalšieho smerovania spoločnosti. Nejde o žiadne veľké prekvapenia. Cloudové technológie pre Microsoft sú hlavnou prioritou už v súčasnosti, a budú ňou aj naďalej. Dôležité je samozrejme zameranie na koncového zákazníka, a to v každej oblasti.

Súvisiacie články

Napriek tomu, že pri reštrukturalizácii podobného kalibru často dochádza k dramatickým zmenám, v prípade Microsoftu to je podstatne jemnejšie. Podrobnosti o zmenách nám priblížila nová generálna riaditeľka Biljana Weber, ktorá na pozícii nahradila doterajšieho riaditeľa Marcusa Breyera. Ten sa v rámci Microsoftu posúva na inú pozíciu. Žiadne veľké prepúšťanie sa tak nekoná.

„Naďalej budeme podporovať startupy“

Microsoft sa v dnešnej dobe, ale aj vo svojej budúcnosti bude venovať podpore začínajúcich firiem takzvaných startupov. S nimi spolupracujú už od samotného začiatku a pomáhajú im rozvinúť sa do úspešných firiem. Slúži na to hlavne program Microsoft BizSpark, cez ktorý startupové firmy môžu získať 3-ročnú softvérovú a technickú podporu, ako aj prístup k službe Microsoft Azure. Doteraz už podporu získalo viac ako 720 začínajúcich firiem. 

Mobilná platforma a jej budúcnosť

Microsoft sa presúva z výroby vlastných produktov na svojich partnerov, ktorí sa budú starať o produkciu zariadení s mobilnou desiatkou. Čo sa týka partnerov vyrábajúcich hardvérové produkty, žiadna špeciálna akcia na propagáciu sa zatiaľ nechystá. Na druhej strane vývojári softvérových produktov majú získať značnú podporu.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.