Microsoft má začiatkom budúceho roka predstaviť svoje nové Windows 10 zariadenia

Microsoft podľa najnovších informácií plánuje začiatkom budúceho roka predstaviť novú vlnu Windows 10 zariadení. Mohli by sme sa teda dočkať podobnej akcie, aká prebehla v októbri 2015 pod názvom Windows 10 Devices Event. A práve príprava nových zariadení má byť aj dôvodom pre posunutie termínu vydania druhej časti veľkej aktualizácie Redstone. Informácie priniesol portál Zdnet a pochádzať majú z dobre informovaných zdrojov priamo v Microsofte.

So systémom Windows 10 prešiel Microsoft na nový model vydávania veľkých aktualizácií. Plánované je každoročné vydanie dvoch až troch aktualizácií s novými funkciami. Takto to malo prebehnúť aj v prípade aktualizácie označenej ako Redstone.

Súvisiacie články

Prvá časť – Redstone 1 bola plánovaná na jún a tá druhá – Redstone 2 na november. Avšak druhá časť mala byť posunutá až na jar 2017. Zmena termínu ale nesúvisí so snahou Microsoftu prilákať viac firemných zákazníkov a ani s problémami pri vývoji, ako sa pôvodne uvádzalo. Dôvodom má byť v skutočnosti nová vlna Windows 10 zariadení z produkcie Microsoftu. Čakať sa má hlavne na nové Intel procesory „Kaby Lake“, ktoré sa majú objaviť koncom tohto roka. Redstone 2 by tak mal priniesť väčšiu podporu a lepšiu správu nového hardvéru spolu s novinkami pre kľúčové funkcie nových zariadení – vylepšené Windows Hello a Continuum, podpora Surface Pen a podobne. Microsoft sa tak chce vyhnúť prípadným softvérovým problémom, ktoré by mohli postihnúť nové zariadenia.

Zdroj: Zdnet

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.