Nová verzia aplikácie Authenticator umožní prihlásenie do počítača cez Bluetooth

Nová verzia aplikácie Authenticator pre Windows 10 má momentálne prechádzať interným testovaním. Na jej prítomnosť vo Windows Store upozornil na sociálnej sieti Twitter používateľ s prezývkou WalkingCat. Betaverzia aplikácie s aktuálnym názvom „phone sign-in beta“ je podľa informácií od používateľov napriek tomu dostupná na stiahnutie pre smartfóny so systémom Windows 10 Mobile build 14267 .

Aplikácia používateľom operačného systému Windows 10 umožní prihlásiť sa cez smartfón k svojmu počítaču s využitím pripojenia Bluetooth. Ten vyberú jednoducho kliknutím na synchronizované zariadenie zo zoznamu v aplikácii. Je však veľmi pravdepodobné, že bude limitovaná čisto na systém Windows 10 Mobile. Microsoft momentálne hľadá nové spôsoby ako používateľom umožniť prihlásenie do systému bez nutnosti používať heslo. S príchodom Windows 10 predstavil napríklad funkciu Windows Hello, ta je však viazaná na hardvérovú výbavu – čítačku odtlačkov prstov a špeciálnu kameru. Vylepšenej aplikácii Authenticator by malo stačiť pripojenie Bluetooth, ktoré je úplne bežnou súčasťou smartfónov.

Súvisiacie články

Zdroj: TheVerge

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.