Vyšiel Windows 10 PC build 10586.104, Microsoft konečne začal zverejňovať podrobný zoznam zmien

Tak, ako sme avizovali koncom minulého týždňa, Microsoft dnes večer v rámci zabehnutého “Patch Tuesday” vydal novú kumulatívnu aktualizáciu pre operačný systém Windows 10 PC. Tohto roku ide už o tretiu takúto aktualizáciu, určenú pre ľudí mimo programu Windows Insider. Aktualizácia posúva aktuálny build na označenie 10586.104, pričom opravuje hlavne bezpečnostné chyby.

Čo je však podstatnejšie, s dnešnou aktualizáciou sa konečne mení doterajší prístup Microsoftu, kedy nezverejňoval presné informácie o tom, čo takéto kumulatívne aktualizácie prinášajú a menia. Namiesto toho mal vo zvyku poskytnúť len vágnu informáciu, že aktualizácia prináša zmeny zlepšujúce výkon a zabezpečenie systému. Za tento prístup bol Microsoft kritizovaný hlavne zo strany systémových správcov vo firmách, ako aj nadšencov, ktorí chcú vedieť podrobné informácie o akejkoľvek zmene v ich systéme.

Odteraz sa však tieto informácie dozvieme už pri každej aktualizácii, čo je rozhodne pozitívnou správou. Spoločnosť spustila špeciálnu stránku s názvom Windows 10 Update History, kde tieto informácie poskytuje. Svoje rozhodnutie pripisuje množstvu spätnej odozvy od používateľov, v ktorej požadovali bližšie informácie k aktualizáciám.

Kedy bude aktualizácia zverejnená pre Windows 10 Mobile, zatiaľ nie je známe, štandardne k tomu však dochádza v náväznosti niekoľkých dní. Dnešná aktualizácia pre Windows 10 PC, ktorá nesie označenie KB3135173 obsahuje, nasledujúce zmeny:

Opravené problémy s autentifikáciou, inštaláciou aktualizácií a inštaláciou operačného systému.

Opravený problém s prehliadačom Microsoft Edge, ktorý spôsoboval uchovávanie informácií o navštívených stránkach napriek prehliadaniu v prívátnom móde.

Súvisiacie články

Opravený problém, ktorý nedovoľoval pri prebiehajúcej inštalácii aktualizácie z Windows Update nainštalovať aplikácie z Windows Obchodu, a opačne.

Opravený bol problém, ktorý spôsoboval oneskorenú dostupnosť pesničiek pridaných do aplikácie Groove Music na Windows 10 Mobile.

Vylepšená bola bezpečnosť v jadre operačného systému.

Odstránené boli viaceré bezpečnostné zraniteľnosti v systéme, prehliadači Internet Explorer, .NET Framework, Windows Journal, Active Directory Federation Services, NPS Radius Server, ovládačoch na úrovni jadra a WebDAV.

Opravené boli viaceré problémy s používateľským rozhraním systémov Windows 10 a Windows 10 Mobile, a rovnako tak prehliadačov Internet Explorer a Microsoft Edge.

Zdroj: Microsoft

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.