Windows 10 PC build 11102 dostupný pre Fast Ring

Microsoft dal dnes večer do obehu ďalší Windows 10 PC build pre členov programu Windows Insider, ktorí sú zaradení v takzvanom Fast Ringu. Aktualizácie pre systém tak dostávajú častejšie, no s väčším rizikom, že budú obsahovať chyby. Konečne sme sa dočkali aj novej funkcie, nejde však o žiadne terno. V prehliadači Microsoft Edge po kliknutí pravým tlačidlom myši na šipky pre návrat späť, prípadne dopredu v rámci prehliadaných stránok, sa zobrazí prehľad navštívených stránok – história. Podľa vyjadrení Gabriela Aula, ktorý program Windows Insider zastrešuje však ide zo strany používateľov o jednu z najžiadanejších funkcií. Aul zároveň prízvukuje, že inštaláciu tohto buildu majú dôrazne zvážiť hráči a ľudia, ktorí používajú niektorý z nástrojov pre uľahčenie prístupu. Hoci verzia systému priniesla len jednu novú funkciu, chýb na druhej strane obsahuje viacero.

Počítačové hry môžu byť predčasne ukončené – „padať“, pri prechode z režimu hrania v okne do režimu celej obrazovky, zmene rozlíšenia a rovnako tak pri samotnom spúštaní. Môže za to chyba v spôsobe s akým Windows narába s grafickou pamäťou. Problémy boli pozorované napríklad pri hrách The Witcher 3, Fallout 4, Tomb Raider, Assassin’s Creed, Metal Gear Solid V ale môžu sa vyskytnúť v prípade ľubovolnej hry.

Nástroje pre uľahčenie prístupu ako napríklad Lupa, Moderátor a podobne môžu byť podobne ako je to v prípade hier, predčasne ukončené s chybovou hláškou.

Pri spustení systému narazíte na chybovú hlášku týkajúcu sa knižnice WSClient.dll. Vývojári momentálne pracujú na riešení tohto problému. Dočasným riešením je spustenie nasledujúceho príkazu cez príkazový riadok s administrátorskými právami: schtasks /delete /TN „\Microsoft\Windows\WS\WSRefreshBannedAppsListTask“ /F  .

Súvisiacie články

Pri pokuse systém aktualizovať na tento build (11102), môžete naraziť na správu, že vaša sieťová karta nie je kompatibilná so systémom Windows 10. Riešením je navštíviť stránku výrobcu a nainštalovať najnovšie ovládače.

V Centre akcií chýba tlačidlo týkajúce sa pripojení.

Zdroj: Windows

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.