Vaio si dláždi svoju cestu späť na trh

Spoločnosť Vaio po svojom oddelení od Sony si pomaly ale isto dláždi cestu späť na americký trh. Veľkým krokom je práve predstavenie troch Pro notebookov. Najlepší z troch je práve zariadenie s názvom Vaio Z Flip.

Z Flip patrí do vyššej cenovej kategórie a nikoho teda neprekvapí, že je kvalitne spracovaný a vysoko výkonný. Disponuje 13 palcovým dotykovým displejom s rozlíšením 2560 x 1440 px, ktorý sa dokáže preklopiť, čo pretransformuje zariadenie na plnohodnotný tablet. Z Flip je celý vyrobený z alumínia a jeho hnacím motorom môže byť buď Intel Core i5 alebo i 7 generácie Skylake. Dopĺňa ich operačná pamäť RAM s kapacitou 8-16 GB a batéria, ktorá údajne vydrží na jedno nabitie až 12 hodín. Vaio ale tvrdí, že táto hodnota nie je konečná.

Spolu so zariadením používateľ obdrží aj stylus, ktorý sa hodí pri práci s 13 palcovým dotykovým displejom. Z Flip je v podstate odpoveď na Macbook Pro. Vaio sa totiž snaží používateľom ponúknuť vysoko kvalitné zariadenie pre ľudí, ktorí obľubujú Windows. Toto sa samozrejme odrazí aj na cene, ktorá začína na hladine 1 799 $.

Súvisiacie články

Pre menej náročných Vaio ponúka alternatívu v podobe menej výkonného súroenca modelu Z Flip s názvom Z  Clamshell. V podstate sa od svojho súrodenca líši len displejom, ktorý v tomto prípade nie je dotykový a jeho rozlíšenie je len Full HD. Znamená to, že aj cena bude nižšia a bude začínať na hladine 1 499 $.

Tretí a posledný notebook má názov Vaio S a predstavuje práve najpredávanejší model v Japonsku. Zariadenie vyzerá celkom dobre a vďaka ethernet a VGA portu vyzerá ako z pred 5 rokov. Do USA príde zhruba v marci a predchádzajúce 2 zariadenia sa na americký trh dostanú vo februári. Nie je zatiaľ známe, či tieto 3 Pro notebooky zavítajú aj na náš trh.

Zdroj: theverge

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.