Microsoft vydal Windows 10 Mobile Insider build 10586.63 skôr ako sa myslelo

Portál Windowscentral s odvolaním na svoje zdroje priniesol správu, že Microsoft plánuje v utorok zverejniť kumulatívnu aktualizáciu pre Windows 10 Mobile a Windows 10 PC, ktorá okrem iného posunie verziu systému na 10586.63. Táto informácia sa však ukázala ako nepresná, nakoľko k zverejneniu aktualizácie pre mobilnú verziu operačného systému došlo počas včerajšej noci. Sprístupnená bola pre Windows Insiderov, ktorí sú zaradení v takzvanom Fast Ringu. Aktualizácia neprináša žiadne nové funkcie, obsahuje akurát opravy známych chýb a vylepšenia „pod kapotou“. Celé jej zverejnenie však sprevádzal chaos, nakoľko užívatelia hromadne hlásili, že spomínanú aktualizáciu nemôžu nainštalovať.

Ako sa ukázalo s odstupom času, Microsoftu skutočne plánoval aktualizáciu pre systém Windows 10 Mobile vydať už včera. Avšak počas toho, ako bola nahrávaná na distribučné serveri, došlo k odhaleniu chyby, kvôli ktorej došlo k pozastaveniu jej distribúcie. Šéf Windows Insider programu Gabriel Aul informoval, že niekoľko užívateľov bolo síce schopných aktualizáciu detekovať, no nainštalovať ju nemohli práve kvôli tomuto prerušeniu distribúcie.

Súvisiacie články

Okamžite, ako bol problém vyriešený, došlo k pokračovaniu v distribúcii a aktualizáciu si tak môžete stiahnuť. Podľa informácií, ktoré Aul poskytol, má nový build v priebehu nasledujúcich hodín doraziť ku všetkým Insiderom vo Fast Ringu. Chyba sa pritom nachádzala na serveroch Microsoftu a nie v systéme ako takom a preto ho  bez obáv môžete inštalovať.

Aktuálne to vyzerá tak, že bežní používatelia systému Windows 10 PC dostanú aktualizáciu na rovnakú verziu (10586.63) čoskoro, zatiaľ čo Windows Insideri sa budú onedlho tešiť z druhého buildu Windows 10 Redstone.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.