MojWindows

Portál Windowscentral s odvolaním na svoje zdroje priniesol správu, že Microsoft plánuje v utorok zverejniť kumulatívnu aktualizáciu pre Windows 10 Mobile a Windows 10 PC, ktorá okrem iného posunie verziu systému na 10586.63. Táto informácia sa však ukázala ako nepresná, nakoľko k zverejneniu aktualizácie pre mobilnú verziu operačného systému došlo počas včerajšej noci. Sprístupnená bola pre Windows Insiderov, ktorí sú zaradení v takzvanom Fast Ringu. Aktualizácia neprináša žiadne nové funkcie, obsahuje akurát opravy známych chýb a vylepšenia „pod kapotou“. Celé jej zverejnenie však sprevádzal chaos, nakoľko užívatelia hromadne hlásili, že spomínanú aktualizáciu nemôžu nainštalovať.

Aul 1

Ako sa ukázalo s odstupom času, Microsoftu skutočne plánoval aktualizáciu pre systém Windows 10 Mobile vydať už včera. Avšak počas toho, ako bola nahrávaná na distribučné serveri, došlo k odhaleniu chyby, kvôli ktorej došlo k pozastaveniu jej distribúcie. Šéf Windows Insider programu Gabriel Aul informoval, že niekoľko užívateľov bolo síce schopných aktualizáciu detekovať, no nainštalovať ju nemohli práve kvôli tomuto prerušeniu distribúcie.

Aul 2

Okamžite, ako bol problém vyriešený, došlo k pokračovaniu v distribúcii a aktualizáciu si tak môžete stiahnuť. Podľa informácií, ktoré Aul poskytol, má nový build v priebehu nasledujúcich hodín doraziť ku všetkým Insiderom vo Fast Ringu. Chyba sa pritom nachádzala na serveroch Microsoftu a nie v systéme ako takom a preto ho  bez obáv môžete inštalovať.

wp_ss_20160108_0001

Aktuálne to vyzerá tak, že bežní používatelia systému Windows 10 PC dostanú aktualizáciu na rovnakú verziu (10586.63) čoskoro, zatiaľ čo Windows Insideri sa budú onedlho tešiť z druhého buildu Windows 10 Redstone.

09.01.2016

+