Windows 10 mal presiahnuť hranicu 200 miliónov zariadení, trvalo mu to päť mesiacov

Microsoft ešte začiatkom októbra oficiálne informoval o tom, že Windows 10 za 100 dní od svojho uvedenia na trh dosiahol celosvetovo hranicu 110 miliónov inštalácií. Od vtedy však ubehli už viac ako dva mesiace a zo strany Microsoft sme sa nedočkali žiadnych nových údajov, hoci v novembri sa neoficiálne povrávalo o 140 miliónoch inštalácií. Nakoľko sa blíži koniec roka, rozhodli sa redaktori z portálu Winbeta obrátiť na svoje zdroje v Microsofte s otázkou koľko inštalácií má teda Windows 10 na krku.

Po piatich mesiacoch od svojho uvedenia na trh má Windows 10 podľa nemenovaného zdroja celosvetovo viac ako 200 miliónov inštalácií, čo znamená adaptáciu priemerne 40 miliónov užívateľov mesačne. Portál však uvádza, že neboli oboznámení s tým, či do tohto čísla boli zahrnuté zariadenia s Windows 10 Mobile a používatelia konzoly Xbox One, ktorí nedávno dostali nové rozhranie.

Súvisiacie články

Microsoft je tak stále ďaleko od dosiahnutia svojho cieľa nasadiť Windows 10 na miliardu zariadení v horizonte dvoch až troch rokov. Ale nakoľko je Windows 10 ešte do júla 2016 stále ponúkaný vo forme bezplatnej inovácie pre majiteľov licencií Windows 7 a Windows 8.1, aj naďalej môžeme očakávať podobný prílev nových užívateľov.

Zdroj: Winbeta

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.