Microsoft omylom ukázal rozšírenia pre prehliadač Edge

Podľa najnovších informácií, ktoré Microsoftu unikli, sú rozšírenia určené pre nový webový prehliadač Edge už za dverami. Sprístupnil totiž webovú stránku, ktorá sa do obehu mala dostať až po oficiálnej distribúcii rozšírení pre členov programu Windows Insider. Na obrázkoch, ktoré sa podarili zachytiť ešte pred tým, ako stránku následne stiahli z obehu, môžeme vidieť ranné verzie rozšírení. Rozšírenia pre  Pinterest a Reddit sa dokoncali dali zo stránky stiahnuť, no momentálna verzia prehliadača rozšírenia vôbec nepodporuje, a tak sa s nimi nedá nič robiť. Pôvodné plány Microsoftu boli rozšírenia priniesť vo veľkej Novembrovej aktualizácii pre Windows 10, no od tohto kroku sa upustilo a plánované vydanie bolo posunuté na rok 2016. Používatelia zapojení do programu Windows Insider budú s výnimkou samotných vývojárov a interného testovania prvými, ktorí s rozšíreniami prídu do kontaktu. Malo by sa tak stať už v prvom štvrťroku 2016.

Súvisiacie články

Napriek tomu, že mobilná verzia systému Windows 10 momentálne nie je pripravovaná na príchod rozšírení, vývojári sa stále pohrávajú s touto myšlienkou.  Rozšírenia pre Edge môžu byť vytvorené od základov alebo pomocou pomerne jednoduchých nástrojov pretransformované z tých vytvorených pre Google Chrome. V dohľadnom časovom horizonte by sa tak mali stovky rozšírení objaviť v Obchode Windows, aby ich bolo možné jednoducho inštalovať, no Insideri sa budú musieť s inštaláciou v prvotnej fáze testovania popasovať ručne. Užívateľ, ktorý na dostupnosť stránky a spomínaných dvoch rozšírení upozornil, sa na margo samotných rozšírení vyjadril: Keď porovnávame rovnaké rozšírenie vo verzii pre Edge a Google v postate stačí v názve nahradiť „chrome“ za „msBrowser“, pridať pár zmien a je hotovo.  Toto tvrdenie tak naznačuje, že pri pretváraní súčasných Chrome rozšírení je potrebné minimálne úsilie a dostať Edge na úroveň Chrome po stránke rozšírení nebude najmenší problém.

Zdroj: winbeta

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.