Microsoft bude používateľov služby Outlook informovať ak sa stanú terčom útokov zo strany štátu

Ako súčasť novej kampane za zlepšenie bezpečnosti súkromia svojich užívateľov, Microsoft nedávno informoval, že používateľov svojej služby Outlook.com bude upozorňovať, v prípade, ak nadobudne podozrenie, že účty sa stali terčom hackerských útokov zo strany vládnych agentúr a hackerov pracujúcich v ich službách. Podľa dvoch bývalých zamestnancov, Microsoft pred pár rokmi zistil, že niekoľko podobných útokov sa odohralo a bezpečnostným expertom sa podarilo zistiť, že stopy vedú k čínskym autoritám. Terčom útoku sa mali stať diplomati, mediálni pracovníci a právnici. Microsoft ich vtedy však neinformoval ani nijak neupozornil, že sa stali terčom útokov s cieľom získať citlivé informácie.  Za takýto postup sa ocitol pod ostrou paľbou kritiky a momentálne sa snaží napraviť svoje vtedajšie zlyhanie.

Ako sa zmenil aspekt podobných útokov, vyvinul sa aj náš prístup a odteraz budeme užívateľov informovať ak nadobudneme dôvodné podozrenie, že útočníci sú vládne sponzorovaní, povedal zástupca spoločnosti Microsoft pre agentúru Reuters.

Súvisiacie články

V príspevku na blogu ďalej informoval, že podnikajú dodatočné kroky k zlepšeniu bezpečnosti užívateľov s ohľadom na to, že podobné útoky sú čoraz sofistikovanejšie. Jedným dychom však dodáva, že v prípade ak bude užívateľ upozornený, že jeho schránka sa stala obeťou útoku, neznamená to automaticky, že došlo k prekonaniu ochrany. Microsoft sa tak týmto krokom pripája k sociálnym sieťam Twitter a Facebook, ktoré o podobných útokoch svojich užívateľov taktiež začali upozorňovať.

Zdroj: neowin

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.