Aké novinky prináša Windows 10 Mobile build 10572?

Tak, ako sme informovali počas včerajšieho večera, približne pár minút pred polnocou skutočne došlo k vydaniu nového Windows 10 Mobile build 10572. Momentálne je dostupný pre Windows Insiderov zaradených v takzvanom Fast Ringu. Nakoľko obsahuje rovnakú chybu ako jeho predchodca, v prípade, že ho chcete vyskúšať musíte najskôr obnoviť Windows Phone 8.1. Hoci sú doterajšie odozvy skutočne pozitívne a  build ukazuje, že Microsoft je na správnej stope, nemusíte sa hneď trápiť s obnovou predošlého systému. V priebehu niekoľkých dní totiž dôjde k uvoľneniu buildu 10575+, ktorý bude obsahovať nielen všetky novinky a vylepšenia, ale navyše bude možná jeho inštalácia formou aktualizácie zo súčasných buildov. Čo však prináša najnovší Windows 10 Mobile build 10572 ?

Hlasová asistentka Cortana dokáže zobrazovať notifikácie o nových textových správach a zmeškaných hovoroch priamo na počítač so systémom Windows 10. Pomocou počítača je následne možné na správy odpovedať, aby však táto funkcia mohla fungovať musí byť užívateľ prihlásený na mobile a počítači pod rovnakým Microsoft účtom. V prípade, že nemá záujem o zobrazovanie notifikácií, funkciu je samozrejme možné jednoducho vypnúť.

Cortana po novom dokáže pracovať s platformou Uber a užívateľ si tak môže objednávať odvoz napríklad na letisko, pomocou hlasového ovládania. Tieto vylepšenia sú síce zaujímavé, no pre slovenský trh stále nevyužiteľné.

Súvisiacie články

Offline mapy je konečne možné ukladať na SD karty, čo bola zo strany Insiderov jedna z najžiadanejších funkcií. Aplikácia Fotografie má vylepšené kontextové menu a práca s fotoaparátom je omnoho lepšia a rýchlejšia ako v predošlých buildoch.Užívateľské rozhranie nastavení Úložiska prešlo drobnými úpravami, aplikácia Konverzácie podporuje animované GIFy a vyhľadávanie v správach. Rovnako pribudla možnosť vyhľadávať kontakty v histórii hovorov. Celkovo pôsobí build 10572 veľmi svižne a hoci sme s ním mohli pracovať zatiaľ iba chvíľu, je zjavné, že Microsoft poriadne popracoval na celkovej optimalizácii. Ak Vám teda nevadí zložitejší proces inštalácie rozhodne sa oplatí dať mu šancu.

Zdroj: Microsoft

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.