Microsoft chce zlepšiť životnosť batérie na vašom notebooku naučením sa vašich zvykov

Výskumníci v spoločnosti Microsoft odhalili myšlienku, podľa ktorej by vedeli rapídnym spôsobom predĺžiť životnosť batérie na Windows notebookoch a tabletoch. Dúfajú, že budú môcť túto myšlienku v blízkej budúcnosti implementovať aj do reálnej praxe.

V dnešnej dobe majú batérie v notebookoch v sebe zabudovaný prístup na báze hardvéru, ktorý spravuje ich výdrž. Nový Microsoft projekt nazývaný Software Defined Batteries však má iný prístup:

Kombinuje niekoľko rôznych druhov batérií a všetky sú optimalizované na vykonávanie iných úloh v tom istom počítači. Potom spolupracuje s operačným systémom a zisťuje, či používateľ práve prezerá Word dokumenty alebo upravuje video a následne aplikuje najefektívnejšiu batériu pre tú konkrétnu úlohu. Systém taktiež používa techniku nazývanú „strojové učenie“, ktorá sa učí z používateľských zvyklostí, a tak môže nájsť spôsob ako predĺžiť životnosť batérie na základe toho ako tá konkrétna osoba využíva zariadenie.

Súvisiacie články

Tím, ktorý za týmto všetkým stojí už vyrobil pár funkčných prototypov týchto batérií a chystá sa predviesť svoje nápady na budúcotýždňovom sympóziu ACM. (ACM Symposium on Operating Systems Principles).

Zdroj: windowscentral

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.