Spoločnosť Microsoft dokončila Windows 10

Spoločnosť Microsoft podľa viacerých zdrojov dokončila svoj nový operačný systém Windows 10. Podľa dostupných správ je finálnym práve build 10240, ktorý bol včera uvoľnený pre členov programu Windows Insider. Microsoft nový build sprístupnil pre ľudí zaradených v „Slow Ringu“ aj „Fast Ringu“ súbežne, pričom doteraz to bolo tak, že „Fast Ring“ dostával nové buildy vždy v predstihu. Prechod na tento nový build s číslom 10240 je možný pomocou systémovej aplikácie Windows Update.

Hoci sa v oficiálnom vyjadrení spoločnosti Microsoft nepíše o tom, že vývoj Windows 10 dosiahol fázu RTM, nasvedčuje tomu viacero vecí. Napríklad samotná skutočnosť, že po prechode z predošlého buildu pribudla nutnosť potvrdiť licenčné podmienky používania. Ďalšou vecou, ktorá hrá do karát tomu, že ide o Windows 10 RTM je fakt, že z pracovnej plochy zmizol vodoznak informujúci o čísle buildu. Navyše v systémových informáciach pri položke Edícia už nestojí označenie Preview.

Podľa vyjadrení spoločnosti Microsoft sa počas nasledujúcich dvoch týždňov majú „Insideri“ dočkať ďalsích aktualizácii systému cez Windows Update, ako aj aktualizácii aplikácii pomocou Windows Store. Windows 10 prichádza do predaja od 29. júla, kedy postupne začne aj možnosť bezplatného prechodu pre ľudí, ktorí vlastnia originálne verzie Windows 7 a Windows 8.1.

Súvisiacie články

Zdroj : theverge, microsoft       

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.