Predajca hier GoG sa pripravuje na príchod Windowsu 10

Good Old Games (GoG), je populárna online služba, ktorá predáva všetky hry bez DRM ochrany, pričom ponúka množstvo titulov pôvodne vydaných na MS-DOS. Tie boli upravené tak aby si ich zákazník mohol bez problémov vychutnať na nových operačných systémoch. Spoločnosť dnes na oficiálnej stránke zverejnila správu v ktorej poskytuje informácie o prípravách, ktoré musí podniknúť pred 29.júlom, kedy vychádza nový operačný systém Windows 10. Informuje, že všetky herné tituly nachádzajúce sa v jej katalógu prechádzajú testami kompatibility s Windowsom 10, výsledky ktorých sú veľmi pozitívne.

Nejde o prvú takúto kontrolu, ktorú spoločnosť vykonáva, od spustenia v roku 2008 musela zaručiť funkčnosť hier na operačných systémoch  Windows 7 a Windows 8 podobne ako teraz pri príchode Windowsu 10. V správe je napísané, že testeri narazili na veľmi málo problémov, ktorých odstránenie nepredstavuje zložitý problém. Zároveň sa v správe píše, že hoci operačný systém Windows 10 ešte nie je plne dokončený, a vo finálnej verzii môžu nastať mnohé zmeny je spoločnosť optimistická a verí že ďalšie problémy s kompatibilitou hier nenastanú. Niektoré hry však budú vyžadovať inštaláciu aktualizácii, ktoré budu sprístupnené na stránke alebo pre používateľov aplikácie GOG Galaxy budú stiahnuté automaticky.

 

Súvisiacie články

 

Zdroj : windowscentral, gog

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.