Návod | Ako spustiť Windows 8.1 priamo do režimu Pracovnej plochy

Windows 8 priniesol síce veľa vylepšení, no zároveň aj veľa zmien, na ktoré neboli užívatelia zvyknutý. Medzi ne patrilo aj nové prostredie Metro s dlaždicami, ktoré sa automaticky zobrazilo vždy pri prihlásení k počítaču. Veľa užívateľov ale toto zobrazenie vôbec nepoužívalo a vždy pri spustení počítača sa museli preklikávať do zobrazenia Pracovnej plochy. Aktualizácia na Windows 8.1 to ale zmenila a priniesla možnosť spúšťať počítač tak, ako sme na to boli zvyknutý pred tým.

  • Prvým krokom je kliknutie na spodnú lištu v režimu Pracovnej plochy pravým tlačítkom myši. Následne kliknite na „Vlastnosti“.

  • V okne Vlastnosti panela úloh a navigácie sa budete musieť prekliknúť na záložku „Navigácia“.

Súvisiacie články
  • Potom zaškrtnite možnosť „Po prihlásení alebo zatvorení všetkých aplikácií na obrazovke prejsť na pracovnú plochu namiesto domovskej obrazovky“.

  • V záložke „Navigácia“ sa nachádza ešte jedno užitočné nastavenie. Ak zaškrtnete možnosť „Na domovskej obrazovke zobraziť pozadie pracovnej plochy“, zobrazí sa vami vybrané pozadie z pracovnej plochy aj za dlaždicami a aplikáciami na domovskej obrazovke Metro.

Pre aktivovanie nastavení kliknite na „Použiť“ alebo „OK“. Pri ďalšom spustení počítača alebo prihlásení zbadáte, že Windows vás automaticky prenesie do režimu Pracovnej plochy. Týmto spôsobom môžete využívať počítač s Windows 8.1 tak, ako ste boli zvyknutý pri Windows 7 a ak nové zobrazenie Metro nevyužívate, už vás viac vôbec nemusí otravovať.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.