MojWindows

Windows 8 priniesol síce veľa vylepšení, no zároveň aj veľa zmien, na ktoré neboli užívatelia zvyknutý. Medzi ne patrilo aj nové prostredie Metro s dlaždicami, ktoré sa automaticky zobrazilo vždy pri prihlásení k počítaču. Veľa užívateľov ale toto zobrazenie vôbec nepoužívalo a vždy pri spustení počítača sa museli preklikávať do zobrazenia Pracovnej plochy. Aktualizácia na Windows 8.1 to ale zmenila a priniesla možnosť spúšťať počítač tak, ako sme na to boli zvyknutý pred tým.

  • Prvým krokom je kliknutie na spodnú lištu v režimu Pracovnej plochy pravým tlačítkom myši. Následne kliknite na „Vlastnosti“.

navod-windows1

  • V okne Vlastnosti panela úloh a navigácie sa budete musieť prekliknúť na záložku „Navigácia“.

navod-windows2

  • Potom zaškrtnite možnosť „Po prihlásení alebo zatvorení všetkých aplikácií na obrazovke prejsť na pracovnú plochu namiesto domovskej obrazovky“.

navod-windows3

  • V záložke „Navigácia“ sa nachádza ešte jedno užitočné nastavenie. Ak zaškrtnete možnosť „Na domovskej obrazovke zobraziť pozadie pracovnej plochy“, zobrazí sa vami vybrané pozadie z pracovnej plochy aj za dlaždicami a aplikáciami na domovskej obrazovke Metro.

navod-windows4

Pre aktivovanie nastavení kliknite na „Použiť“ alebo „OK“. Pri ďalšom spustení počítača alebo prihlásení zbadáte, že Windows vás automaticky prenesie do režimu Pracovnej plochy. Týmto spôsobom môžete využívať počítač s Windows 8.1 tak, ako ste boli zvyknutý pri Windows 7 a ak nové zobrazenie Metro nevyužívate, už vás viac vôbec nemusí otravovať.

29.06.2014

+