Microsoft Surface Duo – Surface Phone, na ktorý sme čakali

Ak sme si vo svetle všetkých únikov informácií a správ z dobre informovaných zdrojov mysleli, že Microsoft nám na svojej dnešnej prezentácii nemá čím vyraziť dych, tak Panos Panay nám na záver svojho vystúpenia, v duchu povestného detektíva Columbo („Ešte jedna vec…“), ukázal ako poriadne sme sa mýlili.

Microsoft v oblasti smartfónov nielenže nehodil uterák do ringu, práve naopak, svoj neúspech s platformou Windows Phone zobral ako ďalšiu drobnú prekážku, príležitosť na grandiózny návrat a priestor pre ukážku inžinierskej geniality.

„Surface Phone“, zariadenie z ktorého sa za posledné roky stal pomaly ľudový folklór, „príbeh o lochnesskej príšere Nessie“, sa už budúci rok pretaví do reálneho produktu, ktorý bude hrdo stáť po boku svojich bratov v produktovej rodine Surface.

Ako Panos Panay dôrazne upozornil, nesmieme sa nechať zmýliť, Microsoft Surface Duo nebude len  moderným smartfónom s dvojicou obrazoviek či komunikačným zariadením novej generácie, v skutočnosti tu pôjde o omnoho viac. Microsoft si za cieľ dal vytvoriť niečo skutočne unikátne, čo posúva hranice dnešných technológií a bezprecedentným spôsobom prepojí to najlepšie zo svetov Surface a Android.

Súvisiacie články

Vzniknúť tak má unikátny pomocník, ktorý vďaka dvojici obrazoviek posunie kreativitu svojho majiteľa na úplne novú úroveň. Skĺbenie elegancie, robustného, no tenkého spracovania, 360-stupňového kĺbu a dvoch 5,6 palcových obrazoviek, ktoré sa rozložením pretavia na tablet, spolu s tým najlepším, čo sa nachádza v talóne dvoch technologických gigantov, má obrovský potenciál pre vytvorenie jedinečnej technologickej symfónie. Operačným systémom by mal byť Android, no samozrejme nie v obyčajnom prevedení, Microsoft ho oblečie do šiat nového systému Windows 10X, aby bolo jasné, že tu ide o čosi viac.

Krátka ochutnávka síce zanecháva viac otázok ako odpovedí, no to je pri prezentácii ešte stále len pripravovaného produktu celkom pochopiteľné. Microsoft nás ale nenechá čakať príliš dlho a ďalšie podrobnosti by sme sa mali dozvedieť už čoskoro, keďže reálny produkt má byť k dispozícii už koncom budúceho roka. V dohľadnej budúcnosti navyše odštartuje úzka spolupráca so softvérovými vývojármi tretích strán, aby sa softvér a hardvér dokonale skĺbili. Jedno je však už teraz jasné, nedočkáme sa unikátneho smartfónu, ale niečoho skutočne veľkolepého.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.