Kingston uvádza na trh nové NVMe PCIe SSD disky A2000

Spoločnosť Kingston Digital minulý týždeň oficiálne spustila predaj ďalšej generácie svojej základnej rady NVMe PCie SSD diskov pre bežných používateľov.

Nový model Kingston SSD A2000 využíva 3D NAND technológiu a podľa výrobcu sa môže pochváliť prekvapivým výkonom, nízkou spotrebou, menším zahrievaním a výhodnou cenou. Tieto parametre z neho majú robiť perfektnú voľbu pri „modernizácii“ notebookov a ultrabookov. Inak povedané, pri prechode z menej výkonných HDD/SSD.

Technické špecifikácie uvádzajú, že disk dosahuje prenosové rýchlosti až 2200 MB/s pri čítaní a 2000 MB/s pri zápise dát. Okrem toho zdôrazňujú aj internú funkciu pre ochranu dát pomocou 256-bitového hardvérového AES šifrovania, podporu bezpečnostných riešení na základe TCG Opal 2.0 či možnosť použiť šifrovanie BitLocker od Microsoftu.

Súvisiacie články

Disky A2000 sú k dispozícii v kapacite 250 GB, 500 GB a 1 TB, za cenu od 45€ po 117€ v závislosti od konkrétnej kapacity. Kingston na disky ponúka obmedzenú päťročnú záruku a bezplatnú technickú podporu.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.