MojWindows

Dizajnový jazyk „Fluent Design System“ bol predstavený v súvislosti s operačným systémom Windows 10. Zameriava sa na oblasti ako práca so svetlom, hĺbkou, pohybom, rozmermi objektov či ich materiálmi, pričom ich vhodnou kombináciou zavádza nové efekty, animácie, textúry i rôzne grafické prvky a utvára tak celkový dizajn softvérových produktov z dielne redmodského giganta.

Minuloročná konferencia Build 2018 bola využitá na rozšírenie dostupných prvkov a prezentáciu možností pre ich využitie na redizajn klasických „Win32“ aplikácií, no tento rok sa Microsoft snaží jasne ukázať, že moderný dizajn nemá byť ohraničený len jeho najnovším systémom a pár pridruženými nástrojmi. Moderný a svieži dizajn chce mať rozšírený naprieč všetkými produktami na všetkých platformách, ktorým firma dnes venuje pozornosť.

Spustená preto bola nová webová stránka, ktorá popisuje ako vývojári môžu a majú postupovať pri zavádzaní tohto dizajnového jazyka do produktov pre platformy ako iOS, Android či dokonca na web cez progresívne webové aplikácie. Microsoft si pritom dáva za cieľ vytvoriť ucelený používateľský zážitok, ktorý bude používateľov sprevádzať na každom zariadení.

Tohtoročná konferencia Build 2019 by tak mala byť plná prezentácií, ktoré vývojárom priblížia celkovú víziu v tejto oblasti. Čo sa týka koncových používateľov produktov Microsoftu, tí by sa postupne mali dočkať zaujímavých dizajnových vylepšení.

Náš tip
Microsoft v novom videu zhrnul prvú fázu cesty k modernejšiemu rozhraniu
06.05.2019

+