MojWindows

Spoločnosť AdDuplex aj tento mesiac zverejnila svoj pravidelný pohľad na to, ako sa darí jednotlivým dostupným verziám operačného systému Windows 10. Z nich vyplýva, že najnovšia verzia Windows 10 v porovnaní s tými predošlými jednoducho nedokáže chytiť dych.

Hoci od vydania ďalšej veľkej aktualizácie nás delia už len týždne, tá jesenná aktualizácia z minulého roka ešte len teraz prekročila hranicu 25%.

Podľa aktuálnych čísel najnovšiu verziu nájdeme na 26,4% počítačoch s operačným systémom Windows 10. Ďaleko vpredu si dominantné postavenie naďalej drží jarná aktualizácia z minulého roka, ktorej podiel aj takmer po roku dosahuje 66,3%.

Na základe súčasného vývoja sa utvrdzuje skutočnosť, že aktualizácia „October 2018 Update“ je zatiaľ najpomalšie šíriacou sa v histórii Windows 10. Je pritom celkom možné, že veľká časť používateľov ju úplne preskočí a rovno si nainštaluje tohtoročnú jarnú aktualizáciu.

Podpísali sa na tom vážnejšie problémy pri jej prvom uvedení na trh, čo spôsobilo jednak neskoršiu dostupnosť, pomalšiu distribúciu a opatrný prístup zo strany samotných používateľov.

K tomuto názoru sa prikláňa aj spoločnosť AdDuplex, ktorá uvádza, že je „veľmi nepravdepodobné, že by October 2018 Update stihla doraziť aspoň na polovicu počítačov s Windows 10, ešte pred vydaním April 2019 Update“.

29.03.2019

+