MojWindows

Vývoj operačného systému Windows 10 podľa všetkého značne pritvrdil. Microsoft cez oficiálny blog oznámil, že aktuálne pracuje nie na dvoch, ale hneď na troch nadchádzajúcich verziách svojho systému.

Najbližšia, jarná aktualizácia „April 2019 Update“ je už takmer dokončená a vývojári sa pomaly, ale isto, začínajú zameriavať na jej ladenie a opravy chýb, preto sa celkom prirodzene začalo s prvotnými prácami na tohtoročnej jesennej aktualizácii.

Takýto postup je vcelku bežný a zažili sme ho už opakovane, no to, že vybraným Insiderom sú ponúkané testovacie verzie jarnej aktualizácie pre rok 2020, „20H1“, je celkom prekvapivé.

Zástupcovia Microsoftu objasnili, že tento postup bol zvolený kvôli náročnosti pripravovaných úprav, ktoré jednoducho vyžadujú viac času pre implementáciu a testovanie. Aké presne zmeny to majú byť zatiaľ nie je známe a dostupná zostava 18836 neobsahuje žiadne novinky, len opravy chýb.

Prvé testovacie verzie aktualizácie pre jeseň tohto roka, označovanej ako „19H2“, majú byť pre členov programu Windows Insider uvoľnené v najbližších týždňoch, po tom, čo testovanie „April 2019 Update“ prinesie požadované výsledky.

Microsoft pritom avizuje, že aktívnejšie bude využívať aj testovací okruh „Release Preview“, ktorým doteraz prešli testovacie verzie len veľmi sporadicky.

Okruhmi Fast a Release Peview budú v dohľadnej dobe postupne prechádzať testovacie verzie aktualizácií „19H1“ a „19H2“, zatiaľ čo okruh Skip Ahead bude určený pre budúcoročné novinky v „20H1“. To sa ale postupne bude meniť, najmä s ohľadom na to, že tohtoročná jarná aktualizácia bude čoskoro dostupná vo finálnej verzii. K osudu okruhu Slow sa zatiaľ Microsoft jasne nevyjadril.

19.02.2019

+