MojWindows

Práce na jarnej aktualizácii „April 2019 Update“ sa pomaly blížia ku koncu, nové testovacie zostavy sa čoraz vo väčšom zameriavajú na opravy chýb a väčšina pripravovaných noviniek už bola implementovaná. Napriek tomu všetkému sa členovia programu Windows Insider zaradení do okruhu „Slow“ až do dnešného dňa nedočkali testovacej verzie, používaním ktorej by sa mohli podieľať na testovaní funkčnosti a odhaľovaní možných nedostatkov.

Cez sociálnu sieť Twitter sa preto opakovane obracali na zástupcov Microsoftu, aby ich upozornili na skutočnosť, že okruh „Slow“ postupne stráca svoj zmysel, a aby súčasne apelovali na vydanie aspoň nejakej tej testovacej zostavy.

Odozva na seba nenechala dlho čakať a Brandon LeBlanc, jeden z členov tímu, ktorý zodpovedá za program Windows Insider, oznámil, že potenciálna testovacia zostava pre okruh „Slow“ je pripravovaná, no najskôr musí prejsť cez ruky odvážnejších testerov.

Túto informáciu zverejnil cez Twitter ešte 14. februára, no situácia sa k dobrému zmenila až dnešným dňom, kedy bola pre okruh „Slow“ sprístupnená vôbec prvá testovacia zostava s označením 18342.8. Na opatrných testerov tak čaká záplava noviniek, do skúšania ktorých sa teraz môžu naplno pustiť.

Prečo to trvalo tak dlho?

Insideri sa konečne dočkali aj čiastočného vysvetlenia, prečo na vydanie prvej testovacej verzie čakali tak dlho. Podľa šéfky programu Windows Insider, Dony Sarkar, to bolo kvôli chybe, kedy prítomnosť hier s ochranou proti podvádzaniu (anti-cheat) vyústi v pády celého systému a zobrazenie „zelenej obrazovky smrti“.

Keďže interné údaje mali ukazovať, že veľký počet Insiderov z okruhu „Slow“ patrí medzi aktívnych hráčov, žiadna testovacia zostava nebola vydaná. Aby toho nebolo málo, odstránenie problémov nie je v pôsobnosti Microsoftu, ale v réžii tretích strán, takže sa čakalo, kým sa im so situáciou nepodarí vysporiadať.

Avšak vyzerá to tak, že tlaku zo strany Insiderov už viac Microsoft nechce odolávať, pretože testovacia zostava 18342.8 bola vydaná napriek tomu, že spomínané problémy odstránené neboli. Na oficiálnom blogu je totiž uvedené, že inštalácia zostavy 18342.8 je blokovaná pre zariadenia, kde sú nainštalované problematické hry. Akonáhle ich ale používateľ odinštaluje, spomínaná blokácia bude odstránená. Nikde sa však nespomína, o ktoré hry má konkrétne ísť.

 

27.02.2019

+