MojWindows

Lenovo zverejnilo ekonomické výsledky za tretí fiškálny štvrťrok, ktorý končil k 31. decembru. Vyplýva z nich, že spoločnosť pokračuje v nastúpenom trende kontinuálneho rastu.

Dosiahla tržby v hodnote 14 miliárd dolárov, čo predstavuje viac ako 8,5% medziročný rast, pričom zelené čísla vykázala naprieč všetkými svojimi skupinami. Príjmy pred zdanením dosiahli 350 miliónov dolárov, čistý zisk bol vyčíslený na 233 miliónov dolárov.

Na dosiahnuté úspechy je celkom prirodzene hrdý generálny riaditeľ spoločnosti, Yang Yuanqing, ktorý pochvaľuje „cestu Inteligentnej Transformácie“, nastavenú podnikateľskú dynamiku a inovácie v kľúčových oblastiach.

To, čo ma najviac potešilo, je to, ako spoločnosť Lenovo prehlbuje súčasný trend v odvetví – sme silní, v tomto štvrťroku sme dosiahli rekordné výsledky a stále rastieme, uviedol Yang Yuanqing, predseda a generálny riaditeľ spoločnosti Lenovo.

Prehľad výsledkov jednotlivých skupín

Skupina pre osobné počítače a inteligentné zariadenia počas štvrťroka dosiahla tržby v objeme 10,7 miliardy dolárov s medziročným rastom 11,6%.

Rozhýbal sa predaj počítačov, kde medziročne došlo k polepšeniu o 16% a pre Lenovo to znamenalo udržanie miesta svetového lídra v oblasti predaja osobných počítačov s trhovým podielom 24,6%. Z týchto údajov teda vyplýva, že každé štvrté predané zariadenie nieslo logo Lenovo.

Skupina pre mobilné zariadenia, ktorá bola v predošlom štvrťroku stabilizovaná, teraz už, vôbec prvýkrát od akvizície Motoroly, dosiahla zisk. Dosiahla to vďaka realizácii novej stratégie so zameraním na kľúčové trhy, zredukovaniu nákladov a zefektívnenia produktového portfólia.

Skupina dátových centier zaznamenala piaty po sebe idúci štvrťrok s rastom zisku. Medziročne dokonca došlo k nárastu tržieb o 31% na 1,6 miliardy dolárov.

Náš tip
Lenovo hlási silný druhý kvartál, verí v úspech druhého Yoga Booku aj skladateľné displeje

22.02.2019
Zdroj: TS

+