MojWindows

Na začiatok nového týždňa prinášam stručnú rekapituláciu toho, čo sa dialo počas ostatných siedmich dní. Vonkoncom nejde o všetko, čo rezenovalo IT svetom, ale o témy, ktorým som sa venoval tu na webe a môžete si o nich prečítať viac. Výber obsahuje tie zaujímavejšie, respektíve dôležitejšie záležitosti zo sveta Microsoftu, no vo vybraných prípadoch aj iných oblastí informačných technológií.

Úspešný štart nového týždňa a veľa síl,

Miroslav Mudroň

8. týždeň v skratke

Microsoft po rokoch čakania konečne predstavil druhú generáciu svojich okuliarov HoloLens pre rozšírenú realitu. Hoci ani v prípade prvého modelu nešlo o produkt určený pre “domáceho” používateľa, pri aktuálnej novinke je táto skutočnosť prízvukovaná už od prvého momentu. Okuliare HoloLens 2, ktoré sú v porovnaní s prvým modelom lepšie prakticky v každom ohľade, majú zapadnú do firemného sektora.

Konzoly Xbox One pred časom dostali novú systémovú aktualizáciu s označením “1902”, pozrel som sa na to, čo vlastne prináša. Z konzolového sveta sa objavili aj správy o tom, čo by sme mohli vidieť na tohtoročnom veľtrhu E3 2019. Urobil som si aj výlet do nedávnej minulosti. Zaujalo ma totiž to, ako sa Microsoft pri prácach na rozhraní pre Xbox 360 chránil pred únikom informácií.

Microsoft v prípade vývoja operačného systému Windows 10 zaradil vyšší prevodový stupeň a priznal aktívne práce na troch nadchádzajúcich verziách súčasne. Hoci verejnosť zapojená do okruhu Windows Insider sa ešte v okruhu Slow nedočkala žiadnej ochutnávky tohtoročnej jarnej aktualizácie, pre tých najodvážnejších je už dostupná “testovačka” aktualizácie pre rok 2020.

Crackdown 3 medzi kritikmi a náročnejšími používateľmi veľa vody nenamútil a namiesto kupovania riadnej verzie sa vo všeobecnosti odporúča radšej využiť službu Xbox Game Pass. Hráči ale nemusia nič platiť za to, aby sa pustili do adventúry Thimbleweed Park. Rozdáva ju Epic Games Store.

Lenovo oznámilo finančné výsledky a ukazuje sa, že nedávno zavedená stratégia prináša svoje zaslúžené ovocie. Celkom zaujala aj analýza spoločnosti Xerox, ktorá sa zamerala na to, aké budú trendy v tlači počas najbližších rokov. Hoci skôr vo firemnom sektore.  

Náš tip
V Microsoft Store boli aplikácie, ktoré potajme ťažili kryptomenu Monero
25.02.2019

+