MojWindows

Služba Xbox Game Pass pravidelne, na mesačnej báze, rozširuje svoj zoznam ponúkaných hier. Hoci na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že neprestajne len nabaľuje nové hry, nie je to celkom tak.

Občas dochádza aj k situácií, kedy je ponuka čiastočne preriedená a s niekoľkými titulmi sa predplatitelia musia rozlúčiť. Odliv je ale skôr sporadický a odchádzajúce hry väčšinou spočítame na prstoch jednej ruky.

V celkovom pohľade to znamená, že katalóg sa teší väčšiemu prírastku než úbytku, čo vlastne dáva zmysel pokiaľ chce služba udržať existujúcich, a zároveň získať nových predplatiteľov. Počas minulého roka malo pribudnúť celkovo 116 hier, no hneď v úvode tohto roka o štvoricu zjavne prídeme.

Zatiaľ nie je celkom jasné kedy presne k tomu dôjde, nakoľko podrobnosti chýbajú a informácia sa zobrazuje len v prehľade na konzolách Xbox One, no je pravdepodobné, že pre kvarteto Tom Clancy’s The Division, Letter Quest: Grimm’s Journey Remastered, Riptide GP: Renegade a The Escapists: The Walking Dead bude január posledným mesiacom pôsobnosti v Xbox Game Pass.

To, že hry budú teraz vyradené ešte samozrejme neznamená, že sa s nimi opäť nestretneme neskôr, no obzvlášť v prípade The Division je lúčenie ťažké. Na druhú stranu, už v polovici marca vychádza pokračovanie, preto je možné, že dočasné pridanie a následný odchod prvého dielu boli dobre marketingovo naplánované, aby sa hráči s titulov zžili a následne si zakúpili The Division 2.

09.01.2019
Zdroj: WindowsCentral

+