MojWindows

Aktualizované 6.3.2019

Nová verzia aplikácie Pošta je dostupná pre širokú verejnosť. Používatelia v nej majú na výber medzi svetlým a tmavým režimom alebo dynamickým prispôsobením režimu systému Windows.

Tmavý režim v štandardnom nastavení pokrýva kompletné rozhranie aplikácie, vrátane sekcie pre čítanie e-mailov, čo nemusí vyhovovať každému. Preto je tu prítomné tlačidlo s ikonou Slnka pre zapnutie bieleho pozadia v tejto sekcii, pre pohodlnejšie čítanie textu.

Výber režimu sa nachádza v nastaveniach aplikácie, konkrétne v sekcii Prispôsobenie. Nová verzia aplikácie Pošta nesie číselné označenie 16005.11231.20192.0. Dostupná je klasickou cestou, cez digitálny obchod Microsoft Store.


Pôvodný článok 24.1.2019

Aplikácia Pošta vo Windows 10 by sa už čoskoro mala dočkať novej verzie, ktorá prinesie také novinky ako dynamická podpora pre tmavý režim či jednoduchšie prepínanie medzi používateľskými kontami. Novinky sú momentálne testované s používateľmi zapojenými do programu Windows Insider.

Najvýraznejšou zmenou v rozhraní sú podľa všetkého okrúhle prepínače umiestnené v lište na ľavej ľavej strane aplikácie, prostredníctvom ktorých je jednoduchým kliknutím možné zmeniť aktuálne používané e-mailové konto. Cez lištu bude taktiež možné pristupovať k aplikáciám Kalendár, Ľudia a Microsoft To-Do.

Aplikácia Pošta navyše bude od novej verzie dynamicky reagovať na predvolený farebný režim systému. Ak teda používate tmavú schému, Pošta sa tomu automaticky prispôsobí a taktiež sa plne prepne do tmavého režim. Rovnako tak sa prispôsobí aj svetlému systémovému režimu.

V prípade, že by sa niekomu obsah e-mailov čítal na tmavom pozadí ťažko, v ponuke s akciami sa nachádza tlačidlo pre prepínanie medzi tmavým a svetlým pozadím.

06.03.2019
Zdroj: Neowin

+