MojWindows

Podobne ako to pred časom bolo v prípade Gears of War 4, tak aj Sea of Thieves prejde zoštíhľovacou kúrou, ktorá tieto pirátske dobrodružstvá zbaví desiatky prebytočných gigabajtov. Potešiť by to malo najmä hráčov na konzolách, nakoľko práve oni čoraz častejšie musia riešiť problém s nedostatkom miesta na disku.

Veľkosť dnešných hier bežne prekračuje hranicu 50 GB a keď sa k tomu prirátajú neustále aktualizácie, ktoré si tiež s radosťou ukrajujú z voľného miesta, o problém je čoskoro postarané.

Riešiť sa to dá principiálne buď vymazaním niektorej staršej hry alebo siahnutím po externom disku. Ideálnejším riešením ale môže byť to, že sa na svojho hladoša pozrú priamo tvorcovia a trošku mu pritiahnú opraty.

Takáto úprava, napríklad zavedením nového spôsobu kompresie dát, je síce vítaná, no stále ide o vcelku zriedkavý jav. Navyše ju zvykne sprevádzať aj nejaký ten vedľajší efekt, a tak je tomu aj v prípade Sea of Thieves.

Veľkosť hry síce bude rapídne zmenšená, no hráči si ju budú musieť stiahnuť prakticky úplne nanovo. Narásť má aj objem budúcich aktualizácií, kedy bude nutné sťahovať väčší objem dát, napriek tomu, že celková veľkosť hry porastie omnoho pomalšie než doteraz.

Sea of Thieves prejde zoštíhlením už 6. februára a veľkosť hry sa v závislosti od platformy zmení približne nasledovne:

  • Xbox One – 35 GB na 10 GB
  • Xbox One X – 47 GB na 25 GB
  • Windows 10 – 47 GB na 27 GB
21.01.2019

+